Actualitate, Stirea Zilei

Clarificare Holzindustrie Schweighofer privind achiziţia Palatului Herberstein din Viena. Comunicat.

București, 4 decembrie 2015 – Cu privire la speculaţiile despre achiziţia de către Grupul Schweighofer / Fundaţia Privată Schweighofer a Palatului Herberstein, din Michaelerplatz, Viena, dorim să facem următoarele clarificări.

În primul rând, această tranzacţie a fost realizată de către divizia de imobiliare a Grupului Schweighofer, care este independentă de activităţile din industria lemnului şi de business-ul operațional al companiei Holzindustrie Schweighofer. Divizia de imobiliare are activitate economică proprie, independentă, în piața din Austria și din alte țări, nefiind finanţată de celelalte activităţi ale Grupului. Astfel, respingem orice conexiune speculată între o tranzacție imobiliară realizată în Austria şi activităţile din industria lemnului derulate în România.

În al doilea rând, reiterăm faptul că Holzindustrie Schweighofer a investit, până în acest moment, 778 milioane de euro în România, iar majoritatea profiturilor obţinute din prelucrarea lemnului sunt reinvestite în mod constant în acestă ţară. Compania a generat peste 3.000 de locuri de muncă direct în cele 5 fabrici din România şi mai mult de 10.000 de locuri de muncă indirect, în industrii conexe. De asemenea, Holzindustrie Schweighofer contribuie la dezvoltarea comunităţilor locale prin sprijinirea financiară a numeroase proiecte sociale din România (într-un cuantum de 4,75 milioane de euro în perioada 2011-2014).

Cu peste 400 de ani de experienţă, Grupul Schweighofer este o afacere de familie recunoscută la nivel internațional. În afară de prelucrarea lemnului şi imobiliare, Grupul operează şi alte divizii cheie precum silvicultura, producţia de vâscoză şi producția de bioenergie.

Despre Holzindustrie Schweighofer

Holzindustrie Schweighofer este parte a Grupului Schweighofer și își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este lider în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activități și în producția de vâscoză, producția de bioenergie, silvicultură și afaceri imobiliare.

Holzindustrie Schweighofer a deschis prima fabrică de cherestea în România în anul 2003, la Sebeș. În prezent, compania operează pe plan local alte două fabrici de cherestea – la Rădăuți și Reci, o fabrică de panouri încleiate din lemn masiv la Siret și una de panel la Comănești, generând peste 3.000 de locuri de muncă direct în aceste locații și mai mult de 10.000 de locuri de muncă indirect, în industrii conexe. De la intrarea pe piața locală și până în prezent, Holzindustrie Schweighofer a investit 778 milioane de euro în România, iar în ultimii patru ani a contribuit la bugetul statului cu peste 100 milioane de euro. Profitul realizat de companie timp de 10 ani este reinvestit în România, generând în fiecare an noi locuri de muncă. Compania Holzindustrie Schweighofer importă anual din ţările vecine peste 1 milion m3 lemn sub formă de buştean pentru care plătește taxe (peste 40 milioane lei), în timp ce din România pleacă în fiecare an, cu precădere în Extremul Orient, aproximativ 400.000 m3 lemn sub formă de buştean neprelucrat.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

6 decembrie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...