Actualitate, Stirea Zilei

CJ ALBA a semnat contractele pentru execuția lucrărilor de închidere la șase depozite neconforme de deșeuri

Consiliul Județean Alba a semnat în 18 noiembrie 2014 contractele pentru execuția lucrărilor de închidere la șase depozite urbane neconforme de deșeuri, ca urmare a finalizării procedurii de achiziție publică. Lucrările sunt prevăzute în cadrul obiectivului de investiții ”Închiderea depozitelor neconforme de deșeuri din mediul urban din județul Alba”, parte a proiectului cu finanțare europeană “Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba”. Cele șase contracte se referă la închiderea și ecologizarea depozitelor de deșeuri neconforme din Abrud, Aiud, Blaj, Cîmpeni, Cugir și Ocna Mureș și au ca durată de execuție o perioadă de 1 an de zile. Valoarea totală a lucrărilor care se vor realiza până la finalul anului 2015 se ridică la aproximativ 15,84 milioane de lei.
Cinci contracte au fost încheiate cu asocierea formată din SC Hidroconstrucția SA București – SC Secvision Business Solutions SRL București – SC Engineering 2B SRL Piatra Neamț și se referă la închiderea următoarelor depozite neconforme: Lot 1 Abrud în valoare de 1.012.882,61 lei fără TVA, Lot 4 Blaj în valoare de 2.784.420,13 lei fără TVA, Lot 5 Cîmpeni în valoare de 742.504,67 lei fără TVA, Lot 6 Cugir în valoare de 1.889.663,49 lei fără TVA și Lot 7 Ocna Mureș în valoare de 6.248.945,30 lei fără TVA. Contractul pentru Lot 2 Aiud, în valoare de 3.170.722,31 lei fără TVA, a fost încheiat cu firma SC Interdevelopment SRL București.
Activitatea de depozitare a fost sistată în iulie 2013 la Aiud și Ocna Mureș, în timp ce în cazul celorlalte patru depozite măsura a fost luată în anul 2009. Din punct de vedere tehnic, activitățile de închidere a celor șase depozite sunt aproximativ similare. Lucrările specifice de reabilitare a amplasamentelor includ următoarele activități: profilarea depozitului de deșeuri existent prin sistematizarea masei de deșeuri în zona de reabilitare, profilarea deșeurilor și taluzare, compactarea masei de deșeuri și aplicarea straturilor finale. Protejarea amplasamentului va presupune construcția unui sistem de apărare împotriva inundațiilor și a unor sisteme de drenare a apelor pluviale, realizarea unui gard de împrejmuire și aplicarea unui program de monitorizare a mediului. Diferențele tehnice ale lucrărilor ce vor fi realizate sunt reprezentate de volumul de deșeuri caracteristic fiecărui depozit, respectiv modalitatea de eliminare a gazelor de depozit, care în cazul obiectivelor de la Aiud și Ocna Mureș va fi un proces activ prin ardere în instalații specifice.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

10 decembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...