Stirea Zilei, Stiri

CJ Alba aloca 230.000 lei pentru Programul „Primul Ghiozdan”

clasa zeroConsilierii judeţeni au aprobat în şedinţa de ieri, 27 martie, proiectul de hotărâre privind Programul „Primul Ghiozdan” pentru anul şcolar 2014 – 2015. Peste 3.000 de elevi din Alba, înscrişi în clasa pregătitoare sau clasa I, vor primi câte un ghiozdan echipat complet.

Consiliul Judeţean Alba a implementat în anul 2013 prima ediţie a Programului „Primul Ghiozdan”, iniţiat cu scopul de a susţine învăţământul şcolar din judeţ, contribuind la reducerea fenomenului de absenteism şcolar. Cheltuielile aferente implementării acestui program au fost suportate din bugetul judeţului Alba, cuantumul acestora fiind de 340.000 lei.

Prin acest program, fiecare elev înscris în clasa pregătitoare sau clasa I, în unităţile de învăţământ din Alba, a beneficiat de câte un ghiozdan echipat cu un set minim de rechizite, constând în: caiet tip I, caiet A5 48 file – matematică, caiet desen A4, creion HB, stilou, creioane colorate – un set, radieră, riglă 20 cm, penar neechipat.

Dat fiind faptul că acest program a avut un impact deosebit în rândul beneficiarilor direcţi şi indirecţi ai acestuia, solicitându-se totodată implementarea programului şi pe viitor, Consiliul Judeţean Alba a decis să acorde „Primul Ghiozdan” şi în anul şcolar 2014 – 2015.

Beneficiarii acestui program vor fi circa 3.260 de elevi înscrişi în clasa pregătitoare în anul şcolar 2014 – 2015, conform unei situaţii comunicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba. Cheltuielile pentru achiziţionarea rechizitelor se vor ridica în acest an la suma de 230.000 de lei, bani ce vor fi suportaţi din bugetul judeţului Alba pentru acest an.

Ghiozdanele vor fi distribuite în şcoli, până la începerea anului şcolar 2014 – 2015.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

28 martie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...