Actualitate, Educatie

CIUGUD: Proiectul ”Cultura şi specificul şcolii” a ajuns final de ediţie

Şcoala Gimnazială Ciugud, în parteneriat cu Primăria comunei Ciugud, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Casa Corpului Didactic Alba au derulat în primele luni ale acestui an proiectul „Cultura şi specificul şcolii”.
Obiectivul general al proiectului a fost cunoaşterea culturii şcolilor din judeţul Alba şi afirmarea acestora la nivel judeţean, precum şi stimularea implicării cadrelor didactice şi a elevilor în popularizarea culturii şcolilor din care fac parte.

Obiectivele specifice pe care ni le-am propus au fost promovarea şcolilor din judeţul Alba; îmbunătăţirea imaginii şcolilor în cadrul comunităţilor din care fac parte; stimularea creativităţii elevilor şi cadrelor didactice din judeţul Alba. Grupul ţintă vizat a fost reprezentat de elevii claselor P-VIII şi cadrele didactice din învăţământul preuniversitar din judeţul Alba.

Proiectul s-a desfăşurat sub forma unui un concurs pentru elevi cu tema ”Lumea din şcoala mea”, cu două secţiuni: creaţie literară şi creaţie plastică, dar şi sub forma unui simpozion pentru cadrele didactice cu tema ”Cultura şcolii – modalitate de promovare a instituţiilor din învăţământul preuniversitar”.
Am avut marea bucurie să constatăm că intenţia noastră de promovare a Şcolilor din judeţul Alba a atras atenţia şi unor cadre didactice din afara judeţului, interesate fiind de imaginea şcolilor din care fac parte. Astfel, pe lângă profesori şi învăţători din judeţul nostru, au mai participat şi dascăli din judeţele Gorj, Vaslui, Suceava, Dolj, Bihor, Iaşi şi Maramureş, în total 65 de persoane.

În ceea ce priveşte concursul ”Lumea din şcoala mea”, destinat elevilor, ne-a surprins plăcut participarea a 69 de copii la secţiunea de creaţie artistico-plastică. Juriul, format din cadre didactice de specialitate, a mai fost pus în dificultatea de a împărţi şi premiile pentru cei 85 de elevi înscrişi cu lucrări literare în concurs.

Lucrările cadrelor didactice au fost strânse în revista cu ISSN a simpozionului, iar unele dintre lucrările elevilor au alcătuit cărticica cu ISBN ”Lumea din şcoala mea”.

„Suntem mândri că am reuşit, cu succes, implementarea acestui proiect şi mulţumim pe această cale primarului comunei Ciugud, d-l Gheorghe Damian, d-nei inspector educativ Codruţa Lodroman de la ISJ Alba, d-lui prof. Deák-Székely Szilárd Levente, director al CCD Alba, tuturor cadrelor didactice din şcolile din judeţ care au participat cu lucrări în cadrul proiectului: Şcoala Gimnazială ”Avram Iancu”, Şcoala Gimnazială ”Vasile Goldiş” şi Palatul Copiilor din Alba Iulia, Şcoala Gimnazială ”Decebal” din Cricău, Şcoala Gimnazială ”Ovidiu Hulea” şi Şcoala Gimnazială ”Axente Sever” din Aiud, Şcoala Gimnazială ”Singidava” din Cugir, Liceul cu Program Sportiv din Sebeş, Şcoala Gimnazială Ocoliş, Liceul ”Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieş, Şcoala Primară Segagea, Şcoala Primară Poşaga de Sus, Şcoala Gimnazială Poşaga de Jos, Şcoala Gimnazială ”Avram Iancu” Unirea, Şcoala Gimnazială ”Dr. Petru Şpan” Lupşa, Şcoala Gimnazială ”Ştefan cel Mare” Cetatea de Baltă, Şcoala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Şard, Şcoala Gimnazială Crăciunelu de Jos, Şcoala Gimnazială Ampoiţa, Şcoala Gimnazială Noşlac, dar şi din grădiniţele Nr. 13 şi Nr. 8 din Alba Iulia şi GPP ”Prichindel” din Cugir. Nu în ultimul rând mulţumim cadrelor didactice de la şcolile şi grădiniţele de pe raza comunei Ciugud pentru implicare.
Vă aşteptăm cu drag să participaţi cu lucrări şi la cea de-a doua ediţie a acestui proiect, care se va desfăşura în anul şcolar 2015-2016.” au spus coordonatorii proiectului, prof. Gabriela Benchea, director al Şcolii Gimnaziale Ciugud şi prof. înv. primar Sorina Mărginean.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

22 mai 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...