Actualitate, Stirea Zilei

CISEROM Sebeş pasibil să fie amendată de Consiliul Concurenţei

UPDATE: Directorul general al companiei CISEROM Sebeş, Ispir Constantin a declarat privitor la această situaţie: „Ne-am prezentat la audieri şi noi şi clienţii noştri şi ne-am susţinut punctul de vedere. Nu considerăm că am greşit în nimic din ce am făcut.Aşteptăm decizia Consiliului Concurenţei”.

Conducerea Consiliului Concurenţei se află în aceste la Alba Iulia unde audiază mai multe companii din regiune bănuite de anumite încălcări ale legii.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu a declarat că respectivele companii au primit încă de anul trecut un dosar de investigaţie făcut de comisia de investigaţie a Consiliului Concurenţei, pentru a avea timp să îşi pregătească apărarea.

La nivelul judeţului Alba în această situaţie se află CISEROM Sebeş care este bănuită de înţelegeri cu cinci dintre distribuitori în stabilirea preţului produselor.

O decizie în acest caz ar urma să fie dată în săptămânile viitoare.

Bogdan Chiriţoiu a precizat că odată cumpărat un produs distribuitorul trebuie să stabilească el preţul, fie mai mic sau mai mare şi să nu îi fie impus de producător.

„Furnizorul trebuie să fie liber să stabilească preţurile de vânzare. La noi un producător vrea să ştie care e situaţia produselor pe piaţă dar aceştia trebuie să ştie că odată cumpărat produsul distribuitorul e liber să stabilească preţul” a declarat Bogdan Chiriţoiu.

Conform declaraţilor lui Bogdan Chiriţoiu dacă va fi găsită vinovată compania Ciserom ar urma să primească o amendă medie. Respectiva amendă medie ar putea fi între 2-4% din cifra de afaceri a companiei.

Preşedintele Consiliului Concurenţei a declarat că anul trecut instituţia pe care o conduce a dat amenzi în valoare de 40 de milioane de euro, dar firmele care îşi recunosc greşeala pot primi o reducere de 30% din valoarea amenzii.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

23 ianuarie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Radio Alba Centrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...