Actualitate, Stirea Zilei, Tech

Cine este Cata Simion antreprenorul care detine unul dintre cele mai importante trusturi de presa din judetul Alba

Cata Simion, patronul Gigante Business Group firma care editeaza Ziarul Apulum vrea sa investesca 250.000 de euro pentru a crea un trust de presa in judetul Alba , un trust de presa care va purta numele Gigante Media Trust si va cuprinde un canal de televiziune, un post de radio, un cotidian (Ziarul Apulum) , 5 ziare bilunare distribuite gratuit in cutiile postale (Ziarul Alba100% va avea un tiraj de 20.000 de exemplare, Ziarul Sebesanul 20.000 de exemplare, Ziarul Motilor 20.000 de exemplare, Ziarul Blajeanul 15.000 de exemplare, Ziarul De Aiud 10.000 de exemplare ) si un portal web , investitia totala fiind de circa 250.000 mii de euro.

Vor fi create mai multe locuri de munca pentru jurnalisti, redactori, programatori, distribuitori de presa, etc.

Astfel, Cata Simion, actionar al Gigante Business Group si al Radio Orion Sebes Alba va depune un dosar la Consiliul National al Audiovizualului (CNA) pentru a obtine licenta audiovizuala pentru televiziunea trustului.

Programele difuzate vor fi de informare (50%), dar si educative (20%), culturale (15%) si religioase (5%). Publicitatea va reprezenta 10% din timpul de transmisie.

Echipamentele tehnice ale postului TV cat si ale postului de radio au fost achizitionate in proportie de 70%. De asemenea, trustul vizeaza extinderea la nivel national, prin paginile web stiri100.ro si ziare100.ro care vor avea redactii de ziar in mai multe judete.

Bugetele statiilor locale de radio-TV si cotidian nu vor depasi 10.000 – 15.000 de euro pe luna. Pentru partea online, exista deja infrastructura si servere.

  Sursa: http://www.comunicatedepresa.net/

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

29 decembrie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...