Actualitate, Social

Cinci spitale din judeţ vor fi acţionate în instanţă de sindicalişti

Poza_ec_varga_gen-512x364Mai multe spitale din Alba vor fi date în judecată pentru neacordarea tichetelor de masă, neplata orelor suplimentare sau pentru unele drepturi salariale restante.

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a anunţat că săptămâna viitoare vor fi acţionate în instanţă cinci spitale din judeţ, din Aiud, Abrud, Blaj, Cîmpeni şi Cugir, în general pentru neacordarea tichetelor de masă.

Spitalul din Aiud va fi dat în judecată pentru neplata orelor suplimentare, iar cel din Abrud pentru neacordarea unor drepturi salariale restante.

În altă ordine de idei, Coaliţia profesioniştilor din sistemul de sănătate, constituită, din cinci organizaţii, şi la nivelul judeţului Alba, a depus un memoriu la Instituţia Prefectului, care urmează să înainteze documentul
Guvernului.

Semnatarii memoriului cer alocarea pentru sănătate a unui minim de 6% din PIB, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat de sănătate, o lege a salarizării specifice sistemului de sănătate, precum şi organizarea unităţilor medicale cu paturi în sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi.

Între 18 şi 27 septembrie, angajaţii din sănătate vor picheta zilnic, câte 120 de persoane, Ministerul Sănătăţii, iar în octombrie este programat să se desfăşoare la Bucureşti un amplu miting de protest, a spus Marius Sepi.

Liderul de sindicat a menţionat că în ultimii şase ani au plecat pentru a munci în străinătate circa 22.000 de medici şi în jur de 18.000 de asistenţi medicali.

Din Alba, numai în ultimi ani au mers să lucreze peste hotare peste 400 de asistenţi medicali.

Marius Alexandru

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

11 septembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...