Actualitate, Stirea Zilei

CÎMPENI. Un nou protest la Câmpeni pentru Roşia Montană şi Munţii Apuseni

01.Duminică, 9 februarie 2014, a fost o nouă zi de protest pentru Roşia Montană în oraşul Cîmpeni. Este primul protest după începerea sesiunii parlamentare, un protest care reia problema controversatului proiect minier propus la Roşia Montană alături de alte probleme care afectează comunitatea din zonă.

În faţa statuii lui Avram Iancu s-a scandat din nou: Uniţi, salvăm Roşia Montană! Uniţi, salvăm Munţii Apuseni! Uniţi, salvăm toată România!

Reluarea protestelor atât la Bucureşti (8 februarie 2014) cât şi în judeţul Alba este motivată de faptul că modificarea legii minelor a fost anunţată ca fiind printre principalele priorităţi ale acestei sesiunii parlamentare.

Nominalizarea unui susţinător al proiectului minier de la Roşia Montană (senatorul liberal Teodor Atanasiu) a întărit convingerea celor prezenţi în piaţa Avram Iancu că acţiunile de protest trebuie să continue pentru ca poziţia cetăţenilor împotriva proiectului minier să fie cunoscută şi respectată în toată ţara, dar mai ales în Guvernul României.

În acest sens, participanţii au solicitat prezenţa parlamentarilor din colegiul electoral Apuseni-Teiuş la o discuţie pe tema exploatării miniere cu locuitorii Ţării Moţilor în perioada următoare.

Participanţii la miting au atras atenţia şi asupra exploatării iraţionale a lemnului din Apuseni de către marile companii, subliniind efectele pe termen lung asupra mediului şi asupra comunităţilor locale din Munţii Apuseni.

O altă problemă asupra căreia s-a atras atenţia se referă la viitorul incert al spitalului din localitatea Cîmpeni, instituţie afectată de lipsa fondurilor pentru efectuarea de reparaţii şi achiziţionarea de echipamente. Importanţa funcţionării acestui spital constă în faptul că oferă servicii medicale de calitate atât la nivelul oraşului Cîmpeni cât şi a localităţilor limitrofe – o populaţie de aproximativ 50.000 de persoane.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

10 februarie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...