Actualitate, Stirea Zilei, Stiri

CÎMPENI. Moţii au protestat împotriva noii legi pentru Roşia Montană propuse în Camera Deputaţilor

01.Duminică, 16 februarie 2014, la Cîmpeni a avut loc o nouă acţiune de protest împotriva exploatării miniere de la Roşia Montană, manifestare organizată de Fundaţia Pro Munţii Apuseni. Participanţii s-au adunat în centrul oraşului, în faţa statuii eroului munţilor, Avram Iancu, începând de la ora 16.00.

Imnul naţional al României a răsunat în Cîmpeni alături de sloganurile cunoscute: Uniţi, salvăm Roşia Montană! Uniţi, salvăm Munţii Apuseni! Uniţi, salvăm toată România!

Reluarea protestelor a fost determinată de faptul că una dintre priorităţile acestei sesiuni parlamentare este modificarea legii minelor şi implicit, soluţionarea proiectului minier de la Roşia Montană. Precizăm că pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor de marţi, 11 februarie 2014, s-a regăsit legea specială pentru Roşia Montană, fapt ce a generat un miting spontan în Câmpeni, de la ora 13.00.

Menţionăm că acest proiect de lege, elaborat în septembrie 2013, a scos în stradă oamenii din zeci de oraşe din lume şi a determinat cele mai mari proteste din România de după 1989.

Aceste acţiuni trebuie să continue pentru ca poziţia cetăţenilor împotriva proiectului minier de la Roşia Montană precum şi împotriva altor proiecte similare din zona Munţilor Apuseni să fie cunoscută şi respectată de parlamentari, primar şi ceilalţi aleşi.

Acţiunea de astăzi a fost completată de un marş pe străzile principale ale oraşului, iar în jurul orei 18.00 participanţii s-au reunit în faţa statuii lui Avram Iancu pentru rugăciunea de încheiere.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 februarie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...