Actualitate

Chef întrerupt de jandarmi, la Cugir. Un petrecăreţ a fost sancţionat cu 3000 de lei

În urma unui apel la 112, luni, 6 aprilie a.c., un echipaj de jandarmerie s-a deplasat pe strada Viitorului din oraşul Cugir deoarece gălăgia care răzbătea dincolo de pereţii unui apartament nu mai putea fi tolerată de ceilalţi locatari.

Din spusele apelantului, se pare că înainte de a apela la jandarmi, acesta încercase să-l convingă pe proprietar să înceteze, dar fusese refuzat şi îndemnat să-şi pună “dopuri în urechi”.

Sosiţi de urgenţă la faţa locului, jandarmii au luat măsuri pentru reinstaurarea liniştii în bloc, iar principalii vinovaţi au fost identificaţi ca fiind doi invitaţi ai gazdei, B.G. ( 42 de ani ) şi B.C. ( 19 ani ). Tată şi fiu, ambii din Cugir, pentru faptele lor au fost sancţionaţi contravenţional, primul cu avertisment scris, iar al doilea cu avertisment verbal.

Deşi la plecarea jandarmilor cei care petreceau au admis să-şi continue cheful fără a-i mai deranja pe vecini, la numai 30 de minute jandarmii au fost rechemaţi în acelaşi bloc de locuinţe deoarece distracţia scăpase din nou de sub control. Aceeaşi persoană a fost identificată ca fiind principala vinovată de tulburarea liniştii locatarilor. Este vorba de B.G. ( 42 de ani ), care de data aceasta a fost sancţionat cu amendă în valoare de 500 de lei. În momentul aplicării sancţiunii, proprietarul apartamentului care găzduia cheful a intervenit într-un mod agresiv, solicitând echipajului de jandarmerie să plece şi să-i lase în pace invitaţii. Aflat în avansată stare de ebrietate, a ameninţat patrula cu acte de violenţă, drept pentru care a fost încătuşat şi invitat la sediul Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Cugir, fiind predat ulterior unui echipaj de poliţie pentru continuarea verificărilor. Văzându-şi prietenul condus de jandarmi, B.C. ( 19 ani ), care cu numai câteva minute înainte fusese avertizat verbal, a intervenit şi a încercat să împiedice acţiunea legitimă a forţelor de ordine. A fost calmat, fără a fi nevoie de folosirea mijloacelor din dotare, iar pentru fapta sa a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3000 de lei.

„Pentru prevenirea acestor fapte atragem atenţia că, potrivit prevederilor legale, tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 200 şi 1000 de lei. De asemenea, constituie tot contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 3000 şi 6000 de lei fapta de împiedicare, sub orice formă, a organelor însărcinate cu menţinerea ordinii publice de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliţiei ori al altui organ de stat sau de a lua măsurile necesare pentru menţinerea ori restabilirea ordinii publice” se arată într-un comunicat de presă al Jandarmeriei Alba.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

7 aprilie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...