Actualitate, Stirea Zilei

CFR Călători: Întârzieri pentru unele garnituri din cauza restricțiilor de viteză pentru trenuri, în perioada avertizării de caniculă

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA atenționează că în perioada avertizării de caniculă, se reduce viteza de circulaţie a trenurilor, cu 20-30 kilometri la oră, în anumite intervale de timp, pentru desfăşurarea traficului în condiţii de siguranţă. Astfel, unele curse ar putea avea întârzieri.

Reducerea vitezei de circulaţie în condiţii de vreme caniculară reprezintă una dintre principalele măsuri aplicate de orice sistem feroviar, în vederea derulării traficului în condiţii de siguranţă în zonele aflate sub avertizare de vreme caniculară.

Judeţele unde se va aplica această măsură sunt Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare unde au fost anunţate temperaturi de peste de 38-39 de grade, Bucureşti şi alte 32 de judeţe, inclusiv Alba, unde se vor înregistra temperaturi de 35-37 de grade şi disconfort termic accentuat.

Măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale este obligatorie pentu siguranţa traficului feroviar şi, de asemensea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată.

În perioada de caniculă temperaturile înregistrate la nivelul şinei depăşesc 50-55 de grade Celsius.

În astfel de perioade caniculare, personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară (însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină etc.) iar, în timpul zilei, viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă se reduce cu 20-30 km/h faţă de viteza normală de circulaţie, pe durate bine determinate, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

În perioada de valabilitate a avertizării meteo pentru temperaturi ridicate, înainte de efectuarea călătoriei, clienţii ar trebui să solicite informaţii despre întârzierile produse în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

8 iulie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...