Actualitate, Stiri

Cerşetorii de pe Bulevardul Transilvaniei, luaţi la bani mărunţi de poliţişti

Poliţiştii de investigaţii criminale, ordine publică şi rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, au organizat ieri o acţiune de menţinere a climatului de siguranţă civică, pe raza municipiului, fiind vizată, în special, zona centrală a oraşului (B-dul Transilvaniei).

S-a urmărit depistarea persoanelor care nu-şi justifică prezenţa pe raza municipiului Alba Iulia şi a celor care apelează la mila publică dar şi respectarea de către participanţii la traficul rutier a normelor legale în vigoare.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost legitimate 75 de persoane şi verificate 33 de autovehicule şi au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.810 lei, din care 16 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 20 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Au fost depistate 4 persoane care apelau la mila publică, faţă de acestea fiind luată măsura sancţionării contravenţionale, în conformitate cu prevederile Legii 61/1991.

Totodată a fost constatată o infracțiune de „folosirea unui minor în scop de cerşetorie”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 215 alin 1 Cod Penal, faţă de C.L., o tânără de 26 de ani, care apela la mila publică, folosindu-se de fiica ei, în vârstă de un an.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

19 iunie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...