Actualitate, Stiri

Ceremonie de avansare în grad a 48 de jandarmi din Alba

Vineri, 1 august a.c., la reşedinţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean “Avram Iancu” Alba s-a desfăşurat ceremonia militară organizată cu ocazia înaintării în gradul următor, la termen, a 48 de cadre ale unităţii. Acestea au îndeplinit condiţiile prevăzute de Legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare, iar noile grade au fost înmânate de inspectorul şef, domnul colonel Itu Felician.

Prin Ordin al Ministrului Afacerilor Interne, au fost înaintaţi în gradul următor 4 ofiţeri, astfel:

– în grad de locotenent colonel – 2 ofiţeri ( locotenent colonel Bara Flavius Cornel si locotenent colonel Dragoi Marius );

– în grad de maior – un ofiţer ( Maior Vinţ Flavius);

– în grad de căpitan – 1 ofiţer ( căpitan Tric Ioan );

Totodată, prin Ordin al Inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean “Avram Iancu” Alba, un maistru militar şi 43 de subofiţeri au fost înaintaţi în gradul următor, astfel:

– 1 maistru militar clasa a III-a la gradul de maistru militar clasa a II-a ;

– 6 subofiţeri de la gradul de plutonier adjutant la gradul de plutonier adjutant şef

– 20 de subofiţeri de la gradul de plutonier major la gradul de plutonier adjutant;

– 13 de subofiţeri de la gradul de plutonier la gradul de plutonier major;

– 4 subofiţer de la gradul de sergent major la gradul de plutonier.

Festivitatea a debutat cu prezentarea Ordinului Ministrului Afacerilor Interne de înaintare în grad a ofiţerilor şi a Ordinului Inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi JudeţeanAlba pentru înaintarea în grad a subofiţerilor, după care, în prezenţa colegilor, conducerea inspectoratului a înmânat cadrelor noile grade. Activitatea s-a finalizat prin intonarea Imnului Naţional al României.

În fiecare an, la data de 1 august se înaintează în gradul următor militarii jandarmi care îndeplinesc stagiul în grad în cursul anului respectiv. Avansări înainte de termen pot avea loc cu ocazia Zilei Naţionale a României sau a Zilei Jandarmeriei Române (3 aprilie). În anul 2013, 92 de cadre ale unităţii au fost înaintate în gradul următor, la termen. Totodată, cu ocazia Zilei Naţionale a României, pentru merite deosebite, doi ofiţeri şi 4 subofiţeri au fost recompensaţi cu înaintarea în grad înainte de expirarea stagiului minim. Anul acesta, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, 5 subofiţeri au fost recompensaţi cu înaintarea în grad înainte de expirarea stagiului minim.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

1 august 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...