Actualitate

Cercetări într-un posibil caz de practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale captive

La data de 14 iunie 2022, în jurul orei 21,00, în urma unui apel prin 112, prin care era semnat faptul că un câine ar fi fost rănit, prin împușcare, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia și polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au intervenit pe strada Carpenului din municipiu.

În curtea unei locuințe a fost găsit un câine, în viață, care, din verificări, a rezultat că este fără stăpân. Acesta a fost examinat sumar, la față locului, de către un medic veterinar, ulterior fiind transportat la un adăpost.

În cursul zilei de ieri, 15 iunie, câinele a fost supus unor investigațiilor medicale suplimentare, în urma cărora s-a stabilit că a suferit o leziune, produsă, cel mai probabil, cu o armă neletală.

În urma cercetărilor efectuat de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba a rezultat că animalul ar fi fost împușcat de către un bărbat de 47 de ani, din Alba Iulia, posesor autorizat al unei arme neletale.

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de practicarea tirului pe animale domestice sau animale sălbatice captive, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 25 din Legea 205/2004 privind protecția animalelor, iar arma sa a fost ridicată, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale.

Totodată, polițiștii au emis un ordin de plasare al câinelui în adăpost, pentru o perioadă de 45 de zile, în vederea acordării asistenței medicale de specialitate.

Cercetările sunt continuate.

The post Cercetări într-un posibil caz de practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale captive appeared first on albapesurse.

La data de 14 iunie 2022, în jurul orei 21,00, în urma unui apel prin 112, prin care era semnat faptul că un câine ar fi fost rănit, prin împușcare, polițiștii de ordine publică din…
The post Cercetări într-un posibil caz de practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale captive appeared first on albapesurse.Read More

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

16 iunie 2022

About Author


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...