Actualitate, Stiri

Centrul Social din Gara CFR din Alba Iulia oferă adăpost şi hrană pentru 56 de oameni ai străzii

timg_2574Centrul Social de Urgenţă din Gara CFR din Alba Iulia oferă în prezent adăpost şi hrană pentru 56 de oameni ai străzii, capacitatea aşezământului fiind suplimentată în ultima perioadă din cauza temperaturilor scăzute.

În prezent beneficiază de serviciile Centrului Social de Urgenţă Alba 47 bărbaţi şi 9 femei, numai în perioada 1 – 4 februarie fiind primiţi în centru 5 beneficiari noi. Centrul are patru dormitoare pentru beneficiari: unul este destinat femeilor şi celelalte trei pentru bărbaţi cu câte 12, 14 şi 16 locuri.

Având în vedere temperaturile scăzute din ultima perioadă am decis suplimentarea locurilor din cadrul centrului. De asemenea, vom încerca să găsim soluţii astfel încât nici o persoană aflată în dificultate să nu rămână în aceste zile reci pe stradă. Dacă nopţile de vară le  petrec în gări sau clădiri părăsite, oamenii străzii nu au alternative pe timpul iernii, cu excepţia Centrului Social de Urgenţă din Gara CFR Alba Iulia, singurul din tot judeţul, unde primesc găzduire pe timpul nopţii, mâncare caldă şi haine curate a spus Costinel Şoaită, coordonatorul Centrului Social de Urgenţă Alba Iulia.

Centrul Social de Urgenţă Alba (Aşezământul Social pentru Persoanele fără Adăpost) este o unitate pentru persoane care se confruntă cu riscul excluderii şi marginalizării sociale, aflată în structura Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Acesta oferă beneficiarilor, persoane fără locuinţă, servicii de primire, găzduire temporară şi cantină socială, consiliere socială, suport emoţional, informare, orientare şi integrare socio – profesională, însoţire pentru obţinerea unor documente şi acte de identitate sau stare civilă, asistenţă medicală primară şi îngrijire, ajutor material, asistenţă moral – religioasă fără discriminare pe motive de confesiune, etnie sau gen.

Beneficiarii centrului sunt persoane fără adăpost identificate pe stradă sau în gări, persoane care şi-au pierdut locuinţa din diverse motive şi nu au resursele materiale şi financiare necesare asigurării alteia şi nici nu beneficiază de alte servicii sociale care acordă găzduire, vârstnici abandonaţi de propria familie şi ale căror resurse financiare şi personale sunt insuficiente, tineri proveniţi din case de tip familial, foşti deţinuţi, respinşi de familie şi lipsiţi de sprijinul societăţii.

Centrul are o capacitate de 50 de locuri iar persoanele incluse în acest program pot beneficia de aceste servicii timp de 90 de zile (cu posibilitate de prelungire).

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

4 februarie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...