Actualitate

Centrul de vaccinare de la Cugir este pregătit pentru vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani

Incepând de luni, 17 ianuarie, toate persoanele care au minim patru luni de la prima schemă de vaccinare se pot prezenta la Centrul de vaccinare din incinta Centrului Cultural Cugir pentru efectuarea dozei trei.

Ca urmare a deciziei luate la nivel național, termenul pentru administrarea dozei booster de vaccin anti-COVID a fost redus de la 6 la 4 luni, pentru a spori protecția faţă de infecţia cu varianta Omicron.

În același timp, centrul de la Cugir este pregătit pentru vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, fiind realizate compartimentări care permit funcționarea simultană a fluxurilor destinate adulților și copiilor. Programările celor mici se pot face începând de astazi, însă vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentarea directă la centru, incepand cu data de 26 ianuarie.

Conform Comitetului Local pentru Situații de Urgență, în perioada 7-13 ianuarie la Cugir s-au vaccinat 188 de persoane, dintre care 24 cu doza 1, 20 cu doza 2 și 144 cu doza 3.

Rata de infectare în oraș este de 1,73 /1000 locuitori, cu 49 cazuri active de coronavirus, dintre care în ultima săptămână au fost depistate că fiind pozitive un număr de 37 de persoane.

Conform reprezentanților Spitalului Orășenesc Cugir, în momentul de față sunt internați pe secția covid un număr de 8 pacienți, dintre care 4 conectați la oxigen.

The post Centrul de vaccinare de la Cugir este pregătit pentru vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani appeared first on albapesurse.

Incepând de luni, 17 ianuarie, toate persoanele care au minim patru luni de la prima schemă de vaccinare se pot prezenta la…
The post Centrul de vaccinare de la Cugir este pregătit pentru vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani appeared first on albapesurse.Read More

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

14 ianuarie 2022

About Author


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...