Stiri

Cele mai populare jocuri cu cărți

Inventate de către chinezi în timpul dinastiei Tang, în secolul al IX-lea, cărțile de joc sunt cunoscute în întreaga lume, astfel că varietatea în domeniul jocurilor cu cărți este una cu adevărat impresionantă. De-a lungul timpului, au existat nenumărate tipuri de simboluri pe cărțile de joc. Cele mai populare trei categorii de cărți în funcție de simbolurile utilizate sunt cea franceză, cea latină și cea germanică. Categoria franceză este cea care conține celebrele simboluri Inimă, Romb (caro), Treflă și Pică (frunză), utilizate la majoritatea jocurilor cu cărți.

Cele mai populare jocuri cu cărți – Blackjack și Poker

Este destul de greu de stabilit cu exactitate care dintre cele două jocuri este pe locul 1 în topul popularității, însă faptul că utilizează cărți de joc nu este singurul lucru pe care îl au în comun. Ambele sunt jocuri la care experiența, abilitățile și utilizarea strategiilor de joc corecte precum ca cele explicate aici, fac ca , pe termen lung, cei mai buni jucători să reușească să fie pe plus. Ne referim la cei care joacă poker sau blackjack pe bani reali în cazinouri terestre sau pe internet. Deși sunt numite jocuri de noroc, raportul Știință/Noroc este cu totul diferit la poker sau blackjack față de alte jocuri din categorie. La polul opus se află ruleta, joc la care se pot aplica o serie de sfaturi și strategii însă norocul rămâne factorul decisiv. Tot in aceeasi categorie intra si sloturile, pentru care nu exista o strategie de joc, ci doar cateva sfaturi utile pentru managementul banilor (gasesti aici mai multe detalii)

Blackjack

Este un joc cu origini în China Antică, după părerea unora, însă prima referire la o variantă mai apropiată de cea din prezent îi aparține celebrului scriitor Miguel de Cervantes, care amintea de un joc asemănător în povestirea „Rinconete y Cortadillo” la începutul secolului al XVII-lea. O sută de ani mai târziu, francezii jucau „Vingt-et-Un” (21), joc derivat din „Chemin de Fer” sau „French Ferme”.

În țara noastră jocul a fost cunoscut mai ales sub denumirea de 21 și nu s-a bucurat de aceeași popularitate ca și poker-ul. Scopul jocului și regulile de bază la blackjack sunt destul de simple. La fiecare rundă trebuie să aduni un punctaj mai bun decât al dealerului, fără a depăși însă valoarea de 21. Valorile cărților se păstrează de la 2 la 9, cărțile 10, J, Q și K au câte 10 puncte, iar Asul poate avea valoarea 1 sau 11. La fiecare rundă de blackjack participanții (jucătorii și dealerul) primesc câte două cărți. Prima carte a dealerului este întoarsă cu fața în sus. În acel moment, jucătorii analizează șansele mâinii în funcție de cărțile primite și cea din fața dealerului și ia diferite decizii.

Poker

Deși se poate vorbi despre un joc cu piese din lemn oarecum asemănător în China anilor 900, cei mai mulți istorici sunt de părere că strămoșii poker-ului sunt următoarele jocuri: germanul „Pochspiel” – un joc cu reguli și indicii clar conexe poker-ului, jocul indian cu 96 de cărți pictate ”Ganijfa” și franțuzescul „Pogue” ce se juca în secolul al XV-lea.

Încă de la început, poker-ul s-a jucat cu 52 de cărți, câte 13 pentru fiecare simbol. În Canada și America, jocul a fost dus de către coloniștii francezi undeva în jurul secolului al XVII-lea.

Perioada de glorie a poker-ului avea să înceapă odată cu prima ediție a World Series of Poker, în 1970, și să explodeze odată cu apariția operatorilor de poker online, la începutul anilor 2.000.

La ora actuală, cea mai populară variantă a jocului se numește Texas Hold’em și se joacă cu 2 cărți în mână plus 5 comune. Următoarea variantă ca și popularitate este Omaha, jucătorii primind aici câte 4 cărți în mână.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

1 mai 2020

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...