Actualitate

Cele două companii interesate de CupruMin Abrud s-au retras

cupruminNiciunul dintre cei doi investitori care rămăseseră în cursa pentru a se asocia cu Cupru Min nu a depus în termen documentele necesare pentru a participa la selecția propriu-zisă, iar autoritățile analizează și varianta restructurării societății de stat prin forțe proprii, au declarat, joi, pentru AGERPRES, surse oficiale.
Cele două companii interesate să se asocieze cu Cupru Min erau Trafigura PTE LTD Singapore și Yldirim Holding Turcia.
Ele au avut termen până joi la ora 10,00 să depună documentele pentru a participa la licitația de vânzare a concentratului de cupru.
‘Cele două companii au considerat condițiile impuse ca fiind inacceptabile. Este vorba de acel avans de 40 de milioane de euro care trebuia achitat în ianuarie 2014, cu care investitorii nu au fost de acord. Dacă procesul va fi reluat, vor avea loc noi negocieri pe această temă’, au spus sursele menționate.
Potrivit acestora, activitatea Cupru Min nu va fi blocată, întrucât compania are contracte pentru anul viitor.
‘Procedura va fi reluată, însă nu este singura opțiune. Dacă activitatea companiei se va menține profitabilă, se analizează și posibilitatea să se meargă pe restructurare proprie, fără să fie vreo asociere cu altă companie, așa cum se dorește acum. Pentru 2014, Cupru Min are asigurate contracte ferme’, au explicat sursele citate.
Cei doi investitori care s-au calificat pentru a merge mai departe în procesul de atragere de investiții la CupruMin au avut termen până joi, 12 decembrie, ora 10,00, să depună documentele necesare pentru a participa la licitație.
Potrivit anunțului de atragere de investiții, plicurile cu documentele ar fi urmat să fie deschise tot joi la ora 11,00.
Câștigătorul licitației ar fi urmat să fie anunțat vineri și ar fi trebuit să achite avansul de 40 de milioane de euro până la data de 13 ianuarie 2014.
Procesul de atragere de investiții la CupruMin este de fapt un contract de vânzare a minereului de cupru.

sursa: Agerpres

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

12 decembrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...