Actualitate, Stiri

Cel mai mare târg apicol din România începe joi la Blaj

Afis Sarbatoarea mieriiCel mai mare târg apicol din România iși deschide porțile in 27-28 martie  la Blaj pentru toți pasionaţii de apicultură dar şi pentru cei 5000 de vizitatori care sunt așteptați la „Sărbătoarea mierii”.

Organizatorii manifestării la ce-a de a VII- a editie a manifestării sunt Apidava, Consiliul Local Blaj şi Consiliul Judeţean Alba.

„Sărbătoarea mierii este un eveniment premium pentru noi ca autoritate publica locală. Evenimentul se înscrie în strategia noastră de promovare a oraşului dar are în plus ca bonus şi o utilitate publică directă atât pentru clienţii industriei mierii dar şi pentru apicultori. Timp de două zile vă dau întâlnire în Blaj, cel mai dulce oraş din ţară”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

În premieră anul acesta ” Sărbătorea Mierii” va avea loc într-o noup locaţie, Piata 1848,  organizatorii dorind să reînvie o mai veche tradiţie locală de a organiza evenimentele comunităţii în această zonă istorică.

Pentru buna organizare a acestui eveniment la care se estimează o participare de aproximativ 5.000 de persoane în cele două zile ale “ Sărbătorii Mierii” ,  Primăria municipiului Blaj, Poliţia municipiului Blaj şi Jandarmeria Română , au hotărât restricţionarea traficului rutier în Piaţa 1848 ,  str. Astra, str. Timotei Cipariu , str. Pentru Pavel Aron şi str. Mitropolit Vancea începând de miercuri 26 martie 2014 – ora 09.00 până vineri 28 martie ora 16.00.

Programul manifestării cuprinde următoarele momente :

JOI 27  Martie – Cea mai vizitata  zi  a târgului (~5000 vizitatori in 2013)

Locaţie nouă: Piaţa 1848, în faţa Primăriei Blaj

 • DESCHIDERE  OFICIALĂ 10.00
 • Dansul Apicultorului, susţinut de majoretele de la Şcoala TOMA COSICIU – Blaj,
 • Grupul vocal de copii Allegrino, Miniton şi Gama
 • TÂRG CU VÂNZARE: (peste 150 de firme  expozante din ţară şi străinătate):

– Produse apicole: miere, vin cu miere, produse apiterapeutice, alte produse naturiste

– Produse tradiţionale româneşti : carne,  brânzeturi,  produse de panificaţie şi patiserie, produse artizanale/ plante decorative.

 • PESTE  150 DE EXPOZANŢI CU ECHIPAMENTE, UTILAJE  APICOLE;
 • DEGUSTĂRI de vinuri şi produse tradiţionale
 • TOMBOLA CU PREMII PENTRU CUMPĂRĂTORI
 • SECŢIUNE de COMUNICĂRI si DEZBATERI pe teme de interes pentru domeniul apicol, în prezenţa invitaţilor de la Ministerul Agriculturii, APIA, ANSVSA şi ANARZ, Sala mare a Primăriei Municipiului Blaj
 • 18.o0-21.00  –  CONCERT LIVE pentru tineret: – DJ PROJECT & ADELA POPESCU. În deschidere: LevelUp, All 4 Music, Emanuel Cirstea, The Puzzles

VINERI, 28 Martie 2014 – zi  dedicata copiilor

 • TÂRG CU VÂNZARE ( ziua a doua)
 • 11.00-13.00 – “SPECTACOL cu NĂZDRĂVANII pentru Părinţi şi Copii”, susţinut de LEON MAGDAN – Profesorul De Joacă, dedicat copiilor din  clasele primare şi gimnaziale, Centrul Cultural Iacob Mureşianu

Anul acesta „Sărbătoarea mierii” va găzdui peste 150 de expozanţi din România producători externi, comercianți de produse apicole dar și de utilaje din 14 țări  precum: Turcia, Republica Moldova, Spania, Croaţia, Germania, Grecia, Bulgaria, Pakistan, Polonia, Slovenia, Serbia, Marea Britanie, China şi Olanda.

 

Primăria şi Consiliul Local Blaj

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

25 martie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...