Actualitate, Evenimente

Cel mai mare târg apicol din România are loc la Blaj în 26-27 martie

Municipiul Blaj va găzdui în această săptămână, joi şi vineri, cel mai mare târg apicol din România. La eveniment sunt aşteptaţi reprezentanți din 20 de țări, 200 de expozanți și peste 5000 de vizitatori sunt așteptați să participe la cea de-a VIII- a ediție a „Sărbătorii Mierii”, manifestare dedicată apicultorilor dar și iubitorilor de produse apicole .

Organizată pentru a doua oară în Piața 1848 din Blaj manifestarea este realizată în parteneriat de catre Apidava, Consiliul Local Blaj şi Consiliul Judeţean Alba.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc în prezența oficialităților și a invitaților speciali joi 26 martie, cu începere de la ora 10.00 pe scena amplasată într-unul din colțurile pieței centrale a orașului.

Pe parcursul zilei organizatorii au pregătit un program variat celor care intenționează să viziteze târgul, de la momente artistice susținute de elevi blăjeni până la spectacole susținute de formații consacrate precum Bere Gratis.

Elementul de noutate al acestei ediții îl constituie organizarea unui show culinar în aer liber, preparatele având ca ingredient vedetă : mierea.

În paralel cu târgul cu vânzare și momentele artistice, Primăria Municipiului Blaj va gazdui o secțiune de comunicari pentru apicultori dar și o intalnire « business to business » dedicată companiilor din străinatate interesate să cunoască producatori locali de miere sau de utilaje agricole. Ediția din acest an a « Sărbătorii Mierii » va reuni la Blaj apicultori din : Turcia, Croația, Grecia, Polonia, Republica Moldova, Pakistan, Olanda, Slovenia, Spania, Belgia, Germania, China, Bulgaria, Italia, Ungaria, Franța, Serbia, Slovacia, Marea Britanie și Ucraina.

Ca în fiecare an, « Sărbătoarea Mierii » va fi adresată în exclusivitate copiilor în cea de a doua zi de eveniment. Spectacole, concursuri dar și cadouri dulci îi vor aștepta pe toți copiii care vor vizita târgul.

Primăria Municipiului Blaj, Poliția Municipiului Blaj, Poliția Locală și Jandarmeria au stabilit deja un plan de măsuri operative privind organizarea acestei manifestari cu detalii privitoare la circulație, curățenie, sănătate publică, ordine publică, etc.

Circulația rutieră in Piața 1848, strada Timotei Cipariu și strada Astra va fi oprită începând de miercuri de la ora 12.00 și va fi reluată doar vineri seara după ora 22.00. Șoferii sunt sfătuiți să folosească arterele adiacente precum : Iuliu Maniu, Aurel Vlaicu sau Avram Iancu.

Programul manifestării cuprinde urmatoarele momente :

JOI, 26 MARTIE 2015
Locatie: PIATA 1848, in fata Primariei Blaj

* Ora 10.00 DESCHIDERE OFICIALA, pe scena in aer liber
*Ora 10.30 SECTIUNE DE COMUNICARI pt. apicultori (in sala mare de sedinte a Primariei Blaj)
*Ora 12.00 SPECTACOL, pe scena in aer liber
– Dansul Albinutelor sustinut de majoretele de la Scoala TOMA COSICIU – Blaj,
– Grupul vocal de copii Allegrino
*Ora 13-16.00 Show Culinar in aer liber cu ceaun si gratar, pe scena in aer liber
* Ora 15.00 – 17.00 Simpozion BUSINESS to BUSINESS, pe tema problemelor din domeniul importului si exportului de miere– exclusiv pe baza de invitatie, in Sala Casatoriilor
*Ora 18.00 – CONCERT LIVE pentru tineret: formatia * BERE GRATIS
-In deschidere Ravy, Level Up, Marina

VINERI, 27 Martie 2015 – zi dedicata copiilor

* ora 9.00- TARG CU VANZARE ( ziua a doua)
*ora 10.30 – Intalniri BUSINESS to BUSINESS, pentru firmele din strainatate interesate sa cunoasca producatori locali de miere, utilaje apicole, hrana de albine (Sala Casatoriilor)
– orele 11.00-13.00 – “SPECTACOL PENTRU COPII”- la scena din PIATA 1848

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

23 martie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...