Actualitate, Stirea Zilei

Cei trei braconieri din Valea Lungă vor fi cercetaţi sub control judiciar

Judecătorii de la Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj au decis ca cei trei bărbaţi din Valea Lungă, reţinuţi pentru 24 de ore de poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunilor de braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor şi munițiilor şi uz de armă letală fără drept, să fie cercetaţi sub control judiciar.

În acest caz cercetările vor fi continuate pentru stabilirea întregii lor activităţi infracționale întrucât în urma percheziţiilor domiciliare efectuate ieri, la domiciliul unuia din ei au fost găsite alte 100 de cartuşe calibru 5,6 x 16 mm, similare cu cele folosite în noaptea de 10/11.03.2015, pentru împuşcarea căprioarei.

Vă reamintim că poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din IPJ Alba împreună cu poliţiştii din Blaj şi Valea Lungă, au continuat cercetările în legătură cu R.V.D., de 22 de ani, din comuna Valea Lungă, judeţul Alba ce în noaptea de 10/11.03.2015 a fost depistat în trafic având în autoturism o armă de vânătoare cu lunetă şi două cartuşe calibrul 5,6 x 1,6 mm.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat că în noaptea de 10/11.03.2015, R.V.D., împreună cu M.A., de 37 de ani şi N.I., de 33 de ani, din Valea Lungă, toţi 3 cunoscuţi cu antecedente penale, s-au deplasat cu un autoturism pe fondul de vânătoare nr. 31 din localitatea Valea Lungă unde au vânat o căprioară cu o armă deţinută în mod ilegal, fără a deţine autorizaţie de vânătoare şi nici ca vreunul din ei să deţină permis de armă.

După comiterea faptei căprioara a fost dusă la domiciliul lui N.I. unde a fost tranşată după care cei 3 bărbaţi au decis să se reîntoarcă la vânătoare, moment în care au fost opriţi de patrula intercomunală formată din poliţişti ai Posturilor de Poliţie Valea Lungă şi Cenade.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

13 martie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...