Actualitate

Cei 33 de mineri vor relua duminică protestul în subteran

1012507_492590737500698_1561318065_nSindicatul Viitorul Mineritului din Roșia Montană anunță că duminică, 22 septembrie 2013, vor avea loc noi acțiuni de susținere a locurilor de muncă în minerit, între orele 17 și 20.

Începând cu ora 17, mii de oameni sunt așteptați duminică la Roșia Montană în semn de solidaritate cu membrii sindicatului nostru, care se tem pentru locurile lor de muncă.

Apoi, cei 33 de mineri care au stat blocați în subteran cinci zile și patru nopți în condiții dificile, vor relua protestul în subteran, timp de două ore, invitând presa să li se alăture pentru a vedea condițiile din galeria minieră.

Prin acest gest, minerii doresc ca toată țara să vadă că în subteran, în galeria Cătălina-Monulești, condițiile sunt dure: la un 1 kilometru sub pământ, temperatura este de maximum 6 grade, umiditatea este extrem de ridicată, nu există lumină naturală iar nivelul de oxigen este foarte scăzut.

În aceste condiții au hotărât cei 33 de ortaci să își riște viața săptămâna trecută, în semn de protest, disperați că-și pot pierde locurile de muncă.

Mai mult decât atât, minerii invită protestatarii din Piața Universității la un dialog, ca de la român la român, despre locurile lor de muncă.

De aceea, facem apel la mass-media din România să ne ajute să avem acest dialog duminică seara, între Roșia Montană și Piața Universității.

Astfel, protestatarii din Piața Universității care poate nu au vizitat niciodată Roșia Montană vor avea ocazia să vorbească, măcar de la distanță, cu cei pe care vor să îi lase fără loc de muncă, opunându-se proiectului minier.

Pe această cale, facem un apel la solidaritatea românilor și ne exprimăm speranța că mesajul nostru pentru o viață mai bună și pentru locuri de muncă va fi auzit de toată țara.

Cristian Albu, Președinte Sindicatul Viitorul Mineritului

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

21 septembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...