Diverse

Ce trebuie sa faci pentru a alege cel mai bun sortiment de cafea pentru tine?

Cafeaua este una dintre cele mai populare bauturi din lume, alaturi de clasicul ceai avand in vedere ca milioane de oameni din lume aleg sa isi inceapa dimineata alaturi de o ceasca din acest elixir. Cafeaua are o istorie foarte indelungata avand in vedere ca aceasta este consumata si utilizata in scopuri terapeutice de sute de ani. In lumea moderna, cafeaua am putea spune ca a devenit un moft in conditiile in care ne intereseaza prea putin efectele benefice sau cele negative ale acestui produs asupra organismului. De cele mai multe opri alegem sa consumam cafea in momentele in care ne simtim lipsiti de energie, fara a lua in calcul ca excesul poate creea diverse probleme organismului.

Dupa cum bine stim, cafeaua se regaseste sub o diversitate de sortimente, motiv pentru care de cele mai multe ori ne este destul de dificil sa alegem sortimentul de cafea potrivit pentru gustul nostru. Mai mult decat atat, astazi ne putem bucura de diverse sortimente de cafea si sub forma unor capsule de cafea, in situatia in care utilizam un aparat in acest sens. Iata insa cateva lucruri pe care este bine sa le stim despre calitatea unei cafele.

Savoarea unei cafele preparate este influentata de mai multi factori, astfel, ca pe langa aparatul pe care il folosim, trebuie sa mai avem in vedere totodata si faptul ca gustul acesteia este influentat si de factori precum granulatia cafelei, temperatura la care este preparata, dar si felul in care au fost ambalate si pastrate boabele de cafea. Fiecare dintre aceste lucruri pot avea un impact asupra gustului unei cafele.

Cafeaua arabica.

Acest sortiment de cafea se distinge cel mai bine prin gustul dulce, aromat si persistent, caracteristici pe care nu le reintalnim la celelalte tipuri de cafea. Aceasta cafea are in general un pret de achizitie ceva mai ridicat avand in vedere ca este si cea mai aromata cafea pe care o putem cumpara dintr-un magazin. Aceasta se cultiva in general in America de Sud si trebuie mentionat faptul ca aceasta are in componenta sa mai putina cofeina decat cafeaua robusta.

Cafeaua robusta.

Spre deosebire de cafeaua arabica, cafeaua robusta se cultiva in Africa si se distinge foarte bine prin tarie, prin faptul ca este putin mai cremoasa, dar si prin faptul ca este mai putin aromata decat aceasta. Este de departe cel mai utilizat tip de cafea avand in vedere ca are un pret de achizitie mai accesibil spre deosebire de cafeaua arabica.

Pentru a fi pe gustul a cat mai multi oameni, producatori pot amesteca aceste tipuri de cafea pentru a putea creea o cafea care sa fie pe placul tuturor, de aceea in general in aparatele vending se foloseste un amestesc care de obicei este 30% arabica si 70% robusta.

Www.kafferoma.ro este un magazin online foarte bine cotat care pune la dispozitia clinetilor o varietate de sortimente de cafea sub forma de capsule si pe care le puteti achizitiona la preturi cu adevarat avantajoase.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

29 iunie 2017

About Author

Stiri Diverse


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...