Politica

CCR: Sesizarea în cazul Şova va fi discutată pe 8 aprilie

Judecătorii de la Curtea Constituţională a României au stabilit astăzi că miercuri 8 aprilie să dezbată sesizările trimise de preşedintele României, Klaus Iohannis, şi PNL cu privire la soluționarea conflictului juridic de natură constituțională în legătură cu votul dat de Senat în cazul solicitării de încuviințare a reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, este de părere că Senatul şi Camera Deputaţilor ar trebui să treacă într-un document inclusiv rezultatul unei hotărâri negative, cum a fost cea dată miercuri, în cazul Dan Sova, care a fost scăpat de arest preventiv de colegii săi.

Zegrean a declarat, vineri dimineaţă, înainte de şedinţa CCR, că au fost primite doua sesizări legate de cazul Sova, una de la preşedintele Klaus Iohannis şi „una de la Senat, pentru articolul 173 din regulament”.

Întrebat dacă a doua sesizare a fost depusă de PNL, Augustin Zegrean a răspuns afirmativ.

Întrebat dacă se mai poate schimba decizia Senatului în cazul Sova, Augustin Zegrean a refuzat să comenteze, dar a precizat: „Nu judecăm doar ca să ne aflăm în treabă, o să dăm o decizie”.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

27 martie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...