Actualitate, Stirea Zilei, Stiri

Caz nou de vandalism. Soldatul de bronz de la Poarta a III-a a rămas iar fără baionetă (foto)

Încă de la momentul în care au fost amplasate în diverse locații ale cetății Alba Carolinia, statuile de bronz au devenit reale puncte de atracție atât pentru albaiulieni cât și pentru turiștii care se imortalizează cu ele de câte ori au ocazia. Din păcate se pare că mai sunt unele persoane care nu au aceeași atitudine și din contră, se comportă de parcă respectivele statui le-ar fi făcut ceva. În ultimii doi ani, toate statuile care reprezintă soldați austrieci ai gărzii cetății au rămas fără baionetele din capătul muschetelor lor și dacă nu mă înșel, și soldatul roman ce stă lângă muzeul Principia a rămas acum ceva vreme fără vârful lancei sale. În majoritatea cazurilor autorii acestor acte de vandalism au rămas necunoscuți, faptele având loc cel mai sigur noaptea, când zona nu este populată și nici prea multe camere video nu sunt prin zonă.

Ei bine, se pare că totuși o investiție în niște camere video ar fi utilă pentru zona cetății pentru că în acest weekend am observat un nou act de vandalizare (vezi foto), mai exact baioneta soldatului de bronz de la Poarta a III-a a cetății a fost ruptă de o persoană necunoscută. Este evident că Poliția Locală nu poate sta de pază lângă toate aceste obiective turistice, dar credem că amplsarea de camere video în punctele focale poate descuraja eventuale alte distrugeri și poate indica făptașii în caz că se vor mai întâmpla acte de vandalism.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

24 septembrie 2018

About Author

Redactiealba


ONE COMMENT ON THIS POST To “Caz nou de vandalism. Soldatul de bronz de la Poarta a III-a a rămas iar fără baionetă (foto)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...