Actualitate, Evenimente, Stiri

Cavaleri, domniţe şi vrăjitoare pe străzile din Sebeş. Cetatea Mühlbach va fi în sărbătoare

Atmosfera medievală va reveni pe străzile Sebeşului. Primăria Municipiului Sebeş, Consiliul Local Sebeş şi Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeş vor organiza în perioada 21 – 22 iunie 2014 a II-a ediţie a ZILELOR CETĂŢII MÜHLBACH.

După ediţia de anul trecut, care a experimentat aşezarea şi desfăşurarea festivalului medieval în cetate, în acest an concepţia festivalului pune mai bine în valoare oraşul istoric şi trecutul său, prin modul în care sunt aşezate secţiunile sale: scena, târgul medieval şi terasele.

Istoria locală trebuie redescoperită şi de către publicul larg, iar festivalurile medievale din marile oraşe din Transilvania, mai cu seamă în fostele oraşe-cetate Siebenbürgen, s-au dovedit, în anii din urmă, a devarate porţi de intrare în această istorie.

Arcaşul ţinutului, Domniţa Cetăţii Mühlbach, animaţia cavalerească cu ordinele de cavaleri invitate, concertele de muzică medievală, şcoala de dans medieval, animaţia cu foc şi, mai ales, scenariul istoric „Arderea vrăjitoarelor”, inspirat din istoria oraşului, sunt câteva dintre punctele de interes ale festivalului medieval din oraşul de pe râul morilor, din acest an.

Programul complet al evenimentelor poate fi găsit pe www.sebesanul.ro.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

13 iunie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...