Actualitate

Catalogul Online ar putea pune capăt minciunilor spuse de elevi părinţilor

Absenţele şi notele mai slabe nu vor mai putea fi ascunse faţă de părinţi. Asta dacă va fi adoptată o iniţiativă a mai multor senatori PSD, care  propun să fie înfiinţat „Catalogul Online”, platformă şcolară pentru publicarea zilnică a notelor şi absenţelor elevilor, a cărei gestiune permanentă să revină unităţilor de învăţământ preuniversitar. Iniţiativa se află în consultare publică.

Propunerea legislativă pentru completarea Legii 1/2011 a Educaţiei naţionale este iniţiată, printre alţii, de senatorii Ecaterina Andronescu, Alexandru Cordoş, Gabriela Creţu, Elena Federovici, Gabriela Firea, Georgică Severin, Doina Silistru şi Darius Vâlcov.

Iniţiatorii arată, în expunerea de motive, că va fi facilitat accesului zilnic al părinţilor la informaţiile privind situaţiile şcolare ale elevilor şi va fi adus un ajutor esenţial pentru a remedia deficienţele, pentru a asigura progresul şcolar şi pentru a stimula performanţa prin acordarea posibilitaţii de control asupra copiilor.

Aceştia menţioneaază că, în prezent, se găsesc pe internet mai multe platforme care funcţionează după principiile cuprinse în proiect, însă niciunul dintre acestea nu se află sub controlul exclusiv al unităţilor de învăţământ. Iniţiativa legislativă va fi dezbătută de Senat în calitate de primă Cameră sesizată.

Sursa: realitatea.net

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

1 iulie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...