Actualitate, Stirea Zilei

CĂTĂLIN SUCIU UNIREA ALBA IULIA: Ţin cu Real Madrid şi îmi plac mult Courtois şi Neuer

Unirea Alba Iulia are încă un cuvânt de spus în fotbalul românesc. Acest lucru s-a văzut recent prin selecţionarea la naţionala under 17 a portarului Cătălin Suciu, despre care antrenorul şi preşedintele UNIRII Alba Iulia, Mihai Dăscălescu, spune că ar putea fi viitorul portar al echipei naţionale.
Cuvinte de laudă pentru Cătălin Suciu, care a fost titular în toate cele trei partide care Naţionala României U17 le-a disputat în Anglia în cadrul Turului de Elită, ultima competiţie înaintea Europeanului din Bulgaria au avut preşedintele FRF, Răzvan Burleanu şi secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, asta deşi “tricolorii” au pierdut toate cele trei meciuri, 0-3 cu Slovenia, 0-2 cu Norvegia şi 1-2 cu Anglia şi au pierdut calificarea la Turneul Final din Bulgaria.

Prezent astăzi, alături de Mihai Dăscălescu în cadrul unei conferinţe de presă, Cătălin Suciu a răspuns scurt la câteva dintre întrebările jurnaliştilor referitor la turneu şi cariera sa:

REP:Cum a fost la Turneul de Elită?

Cătălin Suciu:-A fost un pas important pentru mine deoarece nu mă aşteptam să joc titular toate cele trei meciuri. Am încercat să mă integrez repede în echipă deoarece nu ştiam pe nimeni din lot(n.a. Cătălin Suciu a fost selecţionat în premieră la lot doar cu trei săptămâni înainte de turneu), dar încet m-am integrat în echipă iar staff-ul tehnic mi-a dat încredere şi m-au folosit titular în toate meciurile. Eu cred că a fost destul de bine. În primul meci am pierdut cu 3-0, Cu Norvegia 2-0 iar cu Anglia-2-1. Acum m-am întors la club şi o să muncesc dublu faţă de acum.

REP:Ce a lipsit României să se califice?

Cătălin Suciu: Obiectivul era calificarea la europene. Eu nu pot să comentez ce a lipsit dar un lucru ne-a lipsit: nu am avut un joc echilibrat ca să facem faţă deşi ca valoare suntem peste Norvegia şi Slovenia. Ei au jucat pentru echipă şi au reuşit să dea gol la toate ocazile.

REP: Îţi doreşti să rămâi în circuitul loturilor naţionale?

Cătălin Suciu: Acum că am ajuns, îmi doresc să rămână la under 18, under 19 şi mai departe.

REP: Ce planuri ai pe viitor ?

Cătălin Suciu: Momentan am să rămân aici, până când o să mă maturizez sau până când clubul o să primească o ofertă bună atât pentru ei cât şi pentru mine. Nu mă gândesc la plecare. Mai am mult de arătat aici.

REP: Pe cine ai ca idoli ?

Cătălin Suciu: Îmi place mult Courtois de Chelsea şi Neuer de la Bayern Munchen pentru jocul lui de picior şi aşezarea lui în teren.

REP: Care crezi că sunt defectele tale?

Cătălin Suciu: Am câteva kilograme care trebuie să le mai dau jos, am dat şase cât am fost la lot şi mai trebuie să mai dau vreo două. Nu pot să spun eu care sunt defectele, poate antrenorii pot asta.

REP: Echipa favorită din România?

Cătălin Suciu: Îmi place Steaua, dar nu ca echipă favorită ca să o susţin, în afară de Unirea. De afară îmi place Real Madrid, îmi place mult jocul lor.

„Răzvan Burleanu şi Gheorghe Chivorchian m-au felicitat şi au apreciat evoluţile lui Cătălin. Secretarul general al FRF mi-a spus că în acest moment Cătălin poate evolua fără probleme în Liga a II-a şi le-a spus la multe echipe din Liga I să rămână cu ochi pe el, are calităţi, dar va fi multă muncă” a spus astăzi în cadrul unei conferinţe de presă Mihai Dăscălescu.
Mihai Dăscălescu l-a sfătuit pe Cătălin Suciu să îi fie gândul doar la Unirea Alba Iulia pentru ca echipa să ajungă în ligile superioare, iar ofertele vor veni dacă evoluţiile sale vor rămâne la fel de bune deoarece prin evoluţiile sale a intrat deja în vizorul echipelor din prima ligă.
„Deocamdată el trebuie să se gândească la Unirea, să joace la juniori şi echipa mare. Trebuie să aibă răbdare. Când va fi să se facă transferul se va face. Fiţi convinşi că cei de la federaţie vor fi cu ochii pe el. Cu puţină şansă ar putea fi viitorul portar al echipei naţionale de fotbal a României. Are toate calităţile necesare.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

1 aprilie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...