Actualitate, Politica

Cătălin Predoiu: ”Domnul Tăriceanu nu mai este președinte al Senatului, ci servitor al mafiei”

Domnul Călin Popescu Tăriceanu, Președintele Senatului României și al doilea om în statul român, a cerut astăzi Președintelui României demiterea Procurorului șef DNA și a Președintei Înaltei Curți de Casație și Justiție, precum și susținerea modificărilor la Codul de procedură penală pentru eliminarea arestului preventiv în cazurile de corupție.

Domnul Tăriceanu este consecvent și a rămas același bun prieten al infractorilor politicieni ca și atunci când, de exemplu:

îl apăra public și se plimba de mână cu dl. Remeș când acesta lua șpagă caltaboși și mașini de teren, și încerca destructurarea DNA prin intermediul amicului Chiuariu, condamnat ulterior și el pentru corupție;
cerea, cu încălcarea legii, să fie informat de Procurorul general atunci când membrii Guvernului erau anchetați pentru fapte de corupție în faza secretă a cercetărilor preliminare (conform vechiului Cod de procedură penală);
susținea, alături de Ponta și PSD, modificarea Codului penal și Codului de procedură penală astfel încât jurnaliștii care publicau date din dosare să fie pedepsiți cu închisoarea, iar mijloacele de supraveghere secretă (de ex. înregistrarea convorbirilor telefonice) să fie folosite doar cu înștiințarea prealabilă a politicienilor suspectați de corupție;

certa ambasadorii UE și SUA pentru că aceștia susțineau lupta anticorupție și respectarea statului de drept în România;

a refuzat să trimită spre publicare votul Senatului care aviza arestarea preventivă a inculpatului Șova Dan.

Comportamentul domnului Tăriceanu nu are nicio legătură cu funcția și atribuțiile unui președinte al Senatului României, ci cu atribuțiile unui servitor al mafiei, angajat la Ponta si PSD. El nu urmărește respectarea legii, ci încălcarea ei prin orice mijloace.

Domnul Tăriceanu nu mai reprezintă românii, ci este agentul activ al PSD și al lui Ponta în lupta acestora cu anticorupția, statul de drept și legile României.

Domnule Tăriceanu, numai CSM are atribuții de inspecție judiciară.

Cer demisia imediată a lui Tăriceanu. Azi am fost aproape de o catastrofă prin tentativa de dezincriminare a conflictului de interese. Domnul Tăriceanu continuă să împingă România spre buza prăpastiei. Să plece și să ne lase în pace. Românii nu îl plătesc să slujească mafia.

Cătălin Predoiu
Prim-vicepreședinte PNL

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

27 mai 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...