Cultura

Castrul Roman din Alba Iulia a fost selectat de Ministerul Turismului pe “Ruta Împăraţilor Romani”

Municipiul Alba Iulia a fost selectat de către Ministerului Turismului prin Autoritatea Naţională pentru Turism şi Asociaţia Mioritics Romania, în Rutele Culturale din zona inferioară şi de mijloc a Dunării, respectiv în “Ruta Împăraţilor Romani”.

Din România au fost propuse 13 situri, evaluate pe baza criteriilor întocmite de compania Horwath HTL Croaţia – specializată în studii şi cercetări de piaţă în turism. În urma evaluărilor au fost desemnate câştigătoare 5 sit-uri: Alba Iulia – Castrul Roman, Roşia Montană – Galeriile Romane, Sarmisegetusa – Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica, Constanţa – Cetatea Histria şi Adamclisi.

Acest proiect internaţional este finanţat din fonduri europene cu sprijinul Comisiei Europene, prin Programul cadru pentru competitivitate şi inovaţie (CIP) şi Programul pentru inovaţie şi antreprenoriat (EIP). El este parte a cererii de proiecte lanstă de Comisia Europeană: Trans-natinoal cooperation projects on European Cultural Routes.

Oiectivul principal îl constituie diversificarea ofertei turistice europene şi creşterea vizibilităţii zonei Dunării inferioare şi de mijloc, ca o destinaţie atractivă şi durabilă, prin dezvoltarea  a două rute culturale în România, Bulgaria, Croaţia şi Serbia: Ruta împăraţilor romani şi Ruta vinului.

Beneficiile directe sunt în primul rând de promovare turistică şi consolidare a poziţiei oraşului nostru pe harta turismului cultural european.  Este evident că titluri precum EDEN sau acest demers, sunt acţiuni concrete prin care notorietatea patrimoniului cultural istoric de care dispunem se va traduce în creşterea numărului de turişti.” Mircea Hava-primar.

Prima acţiune de promovare a acestui proiect o constituie prezenţa acestor situri la Târgul de Turism de la Berlin, în cadrul Centrului Dunarean de Competente-Belgrad. Cu această ocazie va fi lansat site-ul de internet al Rutei împăraţilor romani “danube.travel”.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

13 februarie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...