Actualitate, Educatie, Stiri

Câştigătorii Balului Mărţişorului de la Liceul Teoretic din Teiuş

În acest an Consiliul Elevilor din Liceului Teoretic Teiuş (coordonat de prof. Mihaela Suărăşan) s-au hotărât să organizeze Balul Mărţişorului. Acest bal a luat naştere din dorinţa de a întâmpina primăvara într-un mod frumos, distractiv, aducând un moment de prospeţime.

Argumentele lor: mărţişorul este un mic obiect de podoabă legat de un şnur împletit dintr-un fir alb şi unul roşu pe care femeile şi fetele îl primesc şi îl poartă pe durata lunii martie, ca semn al sosirii primăverii, dar şi pentru a avea noroc tot anul. Sărbătoarea mărţişorului este de pe vremea romanilor, dar ţările în care se mai păstrează această tradiţie nu sunt foarte multe: în zona Balcanilor, la aromâni, precum și la Bulgari care o numesc Martenița și de asemenea în Macedonia, Albania, dar şi în Republica Moldova.

Balul a avut loc vineri, 27 februarie 2015, la Casa de Cultură a oraşului Teiuş. A fost o seară reuşită. Publicul a fost încântat de prestaţiile artistice ale elevilor implicaţi în momentele artistice prezentate şi de spontaneitatea, originalitatea şi creativitatea perechilor participante la concursul de Miss şi Mister Mărţişor. Perechile participante au avut de realizat o prezentare originală, au fost „supuse” probei de cultură generală, două probe de îndemânare, una pentru fete, în care legate la ochi a trebuit să îşi recunoască partenerul, iar băieţii cu ajutorul unui băţ au trebuit să îşi pună pe cap o pălărie. O altă probă a fost dansul perechilor şi ultima, proba de karaoke. Între probe ne-au încântat elevi ai liceului cu dans, cântece şi o paradă de modă.

Titlul de Miss şi Mister Mărţişor l-a câştigat perechea formată din Denisa Tamaş-Crişan din clasa a IX-a Uman şi Raul Oniţa din clasa a XI-a Uman. Sarcina juriului a fost, însă, dificilă deoarece toţi concurenţii au fost „la înălţime” !

bal 2

bal 3

bal 4

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

1 martie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...