Actualitate, Cinema, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Caravana „Moromeții 2” ajunge în Județul Alba

Proiecții speciale

10 noiembrie | CUGIR | CENTRUL CULTURAL CUGIR | 19:00

11 noiembrie | BLAJ | PALATUL CULTURAL DIN BLAJ | 18:30

17 noiembrie | ALBA IULIA | CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR | 17:00, 19:30

Cel mai așteptat film al anului, Moromeții 2, va ajunge pe marile ecrane din România din 16 noiembrie, însă echipa filmului va porni într-o caravană prin țară încă de la finalul lunii octombrie. Turneul de promovare organizat de distribuitorul Transilvania Film își propune să ajungă în peste 50 de orașe, în special în cele unde există multiplex sau altă sală de cinema, astfel încât mult-așteptatul film să poată fi văzut de cât mai mulți spectatori.

Până acum caravana a trecut prin următoarele orașe: Oradea, Piatra Neamț, Hunedoara, Zalău, Deva, Oravița, Reșița, Caransebeș, Vulcan, Petroșani, Târgu Jiu, Drobeta-Turnu Severin, Craiova și București. În Capitală peste 4000 de oameni au participat la proiecția de gală de la Sala Palatului, care a avut loc luni, 5 noiembrie. Au mai fost anunțate proiecții speciale și în Alexandria, Sibiu, Caracal, Turda, Arad, Timișoara, Iași, Cluj Napoca, Constanța, Mangalia, Mediaș, Târgu Mureș, lista fiind încă deschisă.

Pelicula Moromeții 2 va avea trei proiecții speciale în Județul Alba. Astfel, pe 10 noiembrie caravana ajunge la Cugir, la Centrul Cultural din oraș, de la ora 19:00. Biletele au fost puse în vânzare online, pe Eventbook.ro și la casieria Centrului Cultural. A doua zi caravana se mută la Blaj, unde de la 18:30 filmul va putea fi văzut la Palatul Cultural din Blaj. Biletele au fost puse în vânzare pe Eventbook.ro și la Palatul Cultural.

Ultima oprire este la Alba Iulia, pe 17 noiembrie, la Casa de cultură a sindicatelor, unde vor avea loc 2 proiecții speciale, de la 17:00, respectiv 19:30. Biletele sunt disponibile online, pe Eventbook.ro și la Casa de cultură a sindicatelor.

Pelicula readuce pe marile ecrane, după mai bine de 30 de ani, iubitele personaje ale lui Marin Preda, sub regia aceluiași Stere Gulea. Imaginea filmului este alb-negru și este semnată de Vivi Drăgan Vasile, unul dintre cei mai apreciați directori de imagine din România.

Moromeții 2 continuă povestea familiei lui Ilie Moromete, din satul din Câmpia Dunării, și-l are în prim-plan pe mezinul Niculae. Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Între el și cea de-a doua soție, Catrina, tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi. Trailer-ul oficial al filmului poate fi urmărit aici.

E un film care se petrece într-o perioadă mai dură, mai agitată, se instaurează un nou sistem politic, e multă îngrijorare și teamă. Iar lumea aceea pe care o știam dispare, de fapt. Asta m-a și atras la ideea unei continuări, am vrut să duc până la capăt epopeea acestor personaje care au supraviețuit până în anii ‘50 colectivizării. E un omagiu adus acestei lumi”, declară regizorul Stere Gulea.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

7 noiembrie 2018

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...