Locale, Stiri, Stiri Apuseni

Câmpeni – Acţiune cu efective suplimentare a IPJ Alba

IPJ Alba a organizat o acţiune cu efective mărite în Câmpeni şi pe raza localităților rurale arondate. Au fost aplicate amenzi în valoare de peste 30.000 de lei, confiscați  16 metri cubi de material lemnos și identificate două persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni.

La data de 31 ianuarie 2020, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin Serviciul de Ordine Publică, împreună cu Poliţia Oraşului Câmpeni și Secţia 9 Poliţie Rurală Câmpeni a organizat o acţiune cu efective mărite, pe raza orașului precum şi în localităţile rurale arondate, ce a avut ca scop creşterea siguranţei publice, prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi prevenirea accidentelor rutiere. La acțiune au participat și polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice precum și reprezentanți ai Ocolului Silvic Valea Arieșului. 

Cu ocazia acestei acţiuni au fost legitimate 211 persoane, controlate 166 de autovehicule şi verificate 15 societăţi comerciale.

Au fost constatate 49 de abateri de natură contravențională, sancţionate cu amenzi în valoare de 30.705 lei, majoritatea amenzilor fiind aplicate pentru abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice (41). 

De asemenea, poliţiştii au identificat două persoane bănuite de comiterea de infracțiuni, iar în urma unui control efectuat la o societate comercială au confiscat 16 metri cubi de material lemnos. 

Exemple:

Polițiștii de investigații criminale din Câmpeni l-au identificat pe un minor de 15 ani, din județul Hunedoara, care locuiește fără forme legale în Câmpeni, ca persoană bănuită de furtul unei sume de bani, 

În noaptea de 21/22 ianuarie 2020, în timp ce se afla la o petrecere organizată la locuința unei femei din Câmpeni, ar fi profitat de neatenție unei participante la petrecere și i-ar fi sustras, din portmoneu, suma de 1.000 de lei. 

Față de minor, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. 

Tot cu ocazia acțiunii a fost identificat un tânăr de 29 de ani, din Câmpeni, care este bănuit de săvârșirea unei fapte de înșelăciune. 

La data de 4 ianuarie 2020, acesta ar fi luat suma de 1.700 de lei de la o tânără de 20 de ani, din Abrud, promițându-i că în termen de 3 zile îi va achiziționa un laptop. 

Tânărul nu s-a ținut de promisiune și a cheltuit banii în interes personal. 

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii sale activități infracționale și recuperarea prejudiciului. 

În urma verificărilor efectuate de polițiștii Postului de Poliție Bistra, împreună cu silvicultori din cadrul Ocolului Silvic Valea Arieșului, la o societate comercială din Câmpeni, specializată în prelucrarea materialului lemnos, a rezultat că aceasta deținea cantitatea de 16,5 metri cubi de material lemnos, fără documente legale de proveniență. 

Față de reprezentanții societății a fost luată măsura sancționării contravenționale, în conformitate cu prevederile Legii 171/2010, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată. 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 februarie 2020

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...