Actualitate, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Campanie de prevenire a criminalității în mediul rural, organizată de IPJ Alba

În perioada aprilie – iunie 2019, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, derulează Campania „Împreună pentru o comunitate mai sigură!”, ce are ca scop prevenirea criminalității în mediul rural.

Campania, este inițiată de Poliţia Română, cu sprijinul OMV Petrom şi se derulează la nivel național. Se urmăreşte conștientizarea cetățenilor din comunităţile rurale asupra importanței prevenirii în ceea ce privește furturile, înşelăciunile, accidentele rutiere, precum și importanţa asigurării antiefracţie, prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, priorităţi permanente ale Poliţiei Române.

În întâlnirile cu cetăţenii, polițiștii îi informează cu privire la măsurile de protecţie pe care fiecare persoană trebuie să le cunoască şi să le adopte pentru a-şi spori siguranţa proprie, a familiei sale şi nu în ultimul rând, a comunităţii în care trăieşte.

O atenţie deosebită este acordată elevilor care învaţă în şcoli din mediul rural, cărora poliţiştii le vorbesc despre regulile de circulație, metodele preventive în spațiul virtual, prevenirea faptelor cu violenţă şi a victimizării din astfel de fapte.

În săptămâna ce se încheie, poliţiştii de la Compartimentul de Analiză si Prevenire a Aciminalității, sprijiniţi de poliţiştii de rutieră şi ordine publică, au fost prezenţi în comunele Stremţ, Galda de Jos şi Vinţu de Jos, unde au transmis mesajele preventive şi au distribuit materialele campaniei.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

21 aprilie 2019

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...