Actualitate, Social

Campania ”Creștem cu transportul public” – un succes mondial

tcopiiCampania inițiată de  Asociația Internațională pentru Transport Public – UITP, denumită ”Creștem cu transportul public” s-a încheiat, fiind considerată una dintre cele mai importante campanii organizate vreodată la nivel mondial pentru susținerea transportului public. Din România, la această campanie a participat și STP Alba Iulia, alături de RATB (București), Tursib (Sibiu), Club Metropolitan, Zona Metropolitană Oradea și Autoritatea de Transport Transregio.

În cifre, campania mondială inițiată de UITP arată cam așa:

–          Operatorii participanți transportă zilnic, împreună, aproximativ 86 de milioane de pasageri;

–          Aproape 300.000 de oameni sunt angajați la firmele participante la campanie;

–          200 de milioane de oameni locuiesc în orașele participante;

–          Mesajul campaniei a fost amplasat în 27.292 de vehicule;

–          90 de participanți din 32 de țări de pe 5 continente (inclusive 21 de capitale).

Printre orașele participante, alături de Alba Iulia, amintim: Rio de Janeiro Area (Fetranspor), Sao Paolo Area (Autopass – CMT), Montreal, Moscova, Lisabona (Carris/Metro), Londra (TfL), Madrid (CTRM), Dublin (Bus Eireann), Paris (RATP Group), Viena (Wiener Linien), Roma (ATAC), Kuala Lumpur (SPAD), Barcelona (TMB) și multe altele.

Un film al campaniei poate fi vizionat la:

http://growpublictransport.org/all-together/the-campaign-in-action/

http://www.youtube.com/watch?v=aFMJNnQ8f4I

În acest film au fost folosite și imagini din campania desfășurată la Alba Iulia, unde aproximativ 250 de copii din grupele mari ale Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 12 au învățat să își cumpere primul bilet de autobuz, să îl valideze și să circule prin oraș.
Mai multe detalii despre orașele participante pot fi găsite pe http://growpublictransport.org/all-together/participating-cities/

Creștere durabilă prin transportul public

UITP a lansat în 2012 campania ”Creștere durabilă prin transportul public” pentru a susține ambiția transportatorilor publici din întreaga lume de a dubla cota de piață a transportului public mondial până în 2015. Campania îi vizează pe cei care iau decizii în toate regiunile lumii cu privire la nevoia urgent de a avea un transport public mai bun. De asemenea, prin această campanie, UITP oferă politicienilor, autorităților de transport și companiilor de transport public soluții legate de modul în care pot îmbunătăti acest domeniu vital al dezvoltării globale și îi ajută să implementeze soluții pentru creșterea mobilității. www.growpublictransport.org

Uniunea Internațională de Transport Public – UITP este o rețea intenațională pentru autorități și operatori, institute de știință și cercetare și furnizori de servicii legate de industria transporturilor. UITP are în prezent peste 3400 de membri din 92 de țări și se consideră avocatul global al transportului public și al inovațiilor din acest sector.

STP Alba Iulia este membru UITP din 2007, iar anul trecut, operatorul din Alba Iulia a găzduit întâlnirea cu numărul 100 a Comitetului de Transport Regional al acestei organizații, în timpul căruia s-au pregătit documentele pentru Congresul Mondial al UITP care va avea loc în acest an.

Anul trecut, operatorul din Alba Iulia a găzduit întâlnirea cu numărul 100 a Comitetului de Transport Regional al acestei organizații, în timpul căruia s-au pregătit documentele pentru Congresul Mondial al UITP. Vizitați site-ul nostru: www.uitp.org

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

28 octombrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...