International, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Camera Reprezentanţilor din SUA a votat pentru demararea procedurii de „impeachment” a președintelui Donald Trump!

Camera Reprezentanţilor a votat punerea sub acuzare a preşedintelui în exerciţiu, Donald Trump pentru „incitare la insurecţie” în cursul asaltului partizanilor săi asupra Capitoliului la 6 ianuarie.

Votul asupra acestui „impeachment” face din Donald Trump primul preşedinte din istoria SUA care a fost supus de două ori unei proceduri de destituire și a primit vot nefavorabil.

Cel puțin 10 republicani au votat împotriva sa. 232 de voturi au fost pentru punerea sa sub acuzare, în timp ce 197 au votat împotrivă. Votul pentru punerea sub acuzare era previzibil, pentru că democrații dețin majoritatea în Camera Reprezentanților.

După cum prevede Constituţia, Congresul îl poate revoca pe preşedinte (sau vicepreşedinte, judecătorii federali etc.) în cazurile de „trădare, corupţie sau alte infracţiuni şi delicte majore”.

Procedura are loc în două etape.

În primul rând, Camera Reprezentanţilor votează, cu majoritate simplă (435 de membri) , articole de punere sub acuzare care detaliază acuzaţiile împotriva preşedintelui. Rezoluţia care a fost dezbătută miercuri a inclus o singură acuzaţie – „incitare la insurecţie” – şi a fost motivată de discursurile aprinse făcute de Donald Trump înainte de asaltul susţinătorilor săi la Capitoliu pe 6 ianuarie.

Apoi, depinde de Senat să organizeze procesul celui acuzat. La finalul dezbaterilor, cei 100 de senatori (50 democraţi şi 50 republicani) votează. Este nevoie de o majoritate de două treimi pentru a-l condamna, caz în care destituirea este automată şi fără apel. În caz contrar, preşedintele este achitat.

Procesul său nu va începe înainte de 19 ianuarie, cel mai devreme, adică ultima zi a mandatului său, au declarat miercuri oficiali aleşi republicani, presaţi de democraţi să accelereze data.

sursa: stiripesurse.ro

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

14 ianuarie 2021

About Author

administrator


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...