Politica

Călin Popescu Tăriceanu şi-a încheiat campania electorală la Alba Iulia

Călin Popescu Tăriceanu, candidat independent la preşedinţia ţării susţinut de Partidul Reformator Liberal, s-a întîlnit la Alba Iulia cu peste 1000 de simpatizanți din 12 judeţe care și-au arătat susținerea față de Călin Popescu Tăriceanu și față de proiectul său, România a 7-a putere a Uniunii Europene.
Manifestarea a început cu intonarea Imnului de stat al României, un scurt moment muzical realizat de Fanfara Transilvania din Cugir, urmat un moment comic între doi artiști de la teatrul Bulandra, prin care a fost ironizată clasa politică.
Călin Popescu Tăriceanu a vorbit în fața susținătorilor despre proiectul său de țară, precizând că nu își dorește să devină un președinte la fel cum a fost Traian Băsescu, pe care la denumit ”blestemul României”, din ultimii 10 ani.
”România trăiește un risc major, iar acest blestem ar putea să se prelungească, prin acoliții lui – Klaus Iohannis, Elena Udrea sau Monica Macovei. Cred că România trebuie să se ferească și ar trebui să aleagă un altfel de președinte. Un președinte care să fie serios și respectuos cu cetățenii lui și care a demonstrat că este capabil și competent”, a declarat Tăriceanu.
Președintele Senatului nu a uitat nici de contracandidatul său de dreapta, Klaus Ioahnnis dar nici de ACL.
”Stimați colegi, meseria de președinte nu se învață la Cotroceni. Nu se face calificare la locul de muncă, la Cotroceni (…) Domnul Iohannis a uitat un lucru foarte important: Guvernul pe care l-am condus a alocat nu mai puțin de 65 de milioane de euro pentru ca Sibiul să arate așa cum îl știți cu toții. Dacă am fi alocat 65 de milioane de euro în oricare alt oraș din România, probabil acel oraș ar fi arătat la fel de atrăgător. Sigur, ar fi fost onest din partea lui Iohannis, dar nu-i stă în caracter, să spună acest lucru. De la primăria Sibiului e cale lungă de tot. Sunt multe trepte care ar trebui parcurse. Cu tot respectul, Sibiul nu este nici măcar cât un sector al Bucureștiului. Așa că, dacă asta este singura calitate care-l recomandă pe domnul Iohannis, vreau să vă spun că este cu totul și cu totul insuficient. Când mă uit la ACL – PDL, partidul domnului Băsescu, Boc, Blaga, Udrea, care a guvernat, știți cum România între 2009-2012, a ajuns să se spele de toate relele, de toate păcatele și să se prezinte sub o nouă identitate. După ce au reprezentat cea mai mare catastrofă în România după 1990 ei sunt ajutați de denumirea istorică, de PNL pentru a avea o nouă față politică. Și această șmecherie merge. Sunt în continuare mulți naivi în România. Îi felicit! Votați-i și o să vă mai păcălească încă o dată la fel ca în 2009. Au furat, au extins corupția la cote nebănuite”, a spus Tăriceanu.
Seara s-a încheiat cu concert de muzică populară susținut de Veta Biriș, care a interpretat alături de Tăriceanu și echipa de campanie piesa, ”Noi suntem români”.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

30 octombrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...