Actualitate

Călin Popescu Tăriceanu: Amploarea corupţiei din România ameninţă democraţia

Călin Popescu Tăriceanu, candidat independent la preşedinţie susţinut de PLR a criticat amploarea pe care o are corupţia în România în ultima perioadă
„Există riscul pentru organele de anchetă ca o parte din cei care astăzi sunt învinuiți să fie în final achitați pentru că nu s-au găsit probe împotriva lor, dar, totuși, acțiunile din ultima perioadă într-adevăr ne reliefează amploarea corupției în România, care, pentru mine, reprezintă o amenințare extrem de serioasă la adresa democrației. O țară care este coruptă subminează din interior instituțiile statului. Dacă cetățenii își pierd încrederea în instituții, atunci sigur că democrația se șubrezește și întotdeauna urmează drumul spre extremism, spre dictatură”, a declarat, Călin Popescu-Tăriceanu.
Tăriceanu s-a arătat nedumerit de faptul că multe dosare de corupţie apar în pragul alegerilor. „Sunt intrigat de aceste coincidențe, ca să le numesc așa, de faptul că, în fond, toate aceste acțiuni, care sunt fie percheziții, fie audieri la procuratură, fie rețineri, fie arestări, fie ofițeri acoperiți, au apărut în această campanie electorală și, de unde nici până atunci, dezbaterea publică nu era foarte focalizată pe programele candidaților, pe profilul lor, în ultimele două săptămâni, bineînțeles că întreaga dezbatere publică a fost deturnată și nu mai discutăm decât de aceste lucruri pe care le vedem și le urmărim zilnic”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.
Fostul prim ministru a spus că justiţia trebuie să îşi facă datoria indiferent de coloratura politică a acuzaţilor.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

30 octombrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...