Actualitate

Calificare în ocupația de „Pedagog social“ pentru angajați ai ONG-urilor din județ

tcursantiCalificarea, un beneficiu pentru viața profesională. Așa par să gândească angajații din Organizații Neguvernamentale(ONG) din județul Alba, care au ales să participe la programul de calificare în ocupația de „Pedagog social“.

Orele de teorie și practică se desfășoară prin proiectul „Facilitarea accesului la formare profesională continuă pentru angajaţii din domeniul serviciilor sociale şi comerciale“, al Asociației „Sprijiniți copiii“ Alba Iulia.

Demersul este pus în practică în parteneriat cu Asociaţia „Centrul de Resurse pentru Servicii Sociale-CERESS“ Alba și SC Tobimar Construct SRL Alba Iulia.

Rolul pedagogului social

La programul de formare profesională de nivel III, de 1.080 de ore, participă 18 angajați de la ONG-uri din Alba care activează în sectorul social.

Prin frecventarea unor astfel de cursuri, angajații fără calificare dobândesc competențe profesionale în meseriile practicate la locul de muncă. Obținerea certificatului de calificare este sinonimă cu un nou statut profesional, unul superior.

Pedagogul social este responsabil de organizarea comună a vieții și activității cotidiene a copilului.

Este specialistul care trebuie să-și însușească cunoştinţe de specialitate în domeniul psihologiei, pedagogiei, sociologiei, precum şi temeinice cunoştinţe de culturã generalã, cu scopul de a le aplica în practica educaţionalã.

El poate completa sau prelua parțial toate sarcinile familiei unui copil, pe care îl poate ajuta să ajungă un adult conștient de sine, responsabil și integrat în societate.

Detalii suplimentare despre programul de calificare se pot obține la numărul de telefon 0769/052753, persoană de contact Bianca Popescu, manager proiect.

Contribuție la atingerea indicatorilor POS DRU

Tot prin proiect a mai fost organizat încă un program de calificare în ocupația de „Agent comercial“, care a fost absolvit de 28 de angajați de la firme din domeniul comercial din județul Alba.

Indicele de promovabilitate a fost de 100%.

Demersul Asociației „Sprijiniți copiii“ contribuie la creșterea numărului de angajați calificați, lucru care conduce la atingerea indicatorilor Programulului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane: număr de persoane calificate, număr de ore, număr de programe de formare profesională.

Proiectul este co-finanțat de Fondul Social European, prin programul –POS DRU 2007 – 2013.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

13 iulie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...