RADIO ALBA
Actualitate

Cadouri şi colinde pentru oamenii străzii din Alba Iulia

DSC_0022Oamenii străzii ocrotiţi în cadrul Centrului Social de Urgenţă din Gara CFR Alba Iulia, aşezământ social aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei, vor simţi astăzi căldura Sfintelor Sărbători de Crăciun. Beneficiarii centrului vor fi colindaţi de studenţii Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia şi vor primi cadouri oferite prin generozitatea părintelui Ilie Morar şi a familiei acestuia. Evenimentul se va desfăşura de la ora 16.00.
„Este o mică bucurie de care au parte de sărbători aceşti oameni greu încercaţi de viaţă. Pe această cale aş dori să mulţumesc tuturor oamenilor de bine, sponsori şi donatori care în acest an au fost alături de noi şi ne-au ajutat să le oferim oamenilor străzii din Alba Iulia un adăpost, hrană şi şansa de a-şi schimba viaţa” a spus Costinel Şoaită coordonatorul Centrul Social de Urgenţă Alba.
În prezent Centrul este ocupat la capacitate maximă şi au fost suplimentate 4 locuri din cauza temperaturilor scăzute înregistrate în această perioadă.
Centrul Social de Urgenţă Alba (Aşezământul Social pentru Persoanele fără Adăpost) este o unitate pentru persoane care se confruntă cu riscul excluderii şi marginalizării sociale, fără personalitate juridică, aflată în structura Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Acesta oferă servicii de primire, găzduire temporară şi cantină socială de tip pensiune, consiliere socială, suport emoţional, informare, orientare şi integrare socio – profesională, însoţire pentru obţinerea unor documente şi acte de identitate sau stare civilă, asistenţă medicală primară şi îngrijire, ajutor material, asistenţă moral – religioasă fără discriminare pe motive de confesiune, etnie sau gen. Beneficiarii centrului sunt persoane fără adăpost identificate pe stradă sau în gări, persoane care şi-au pierdut locuinţa din diverse motive şi nu au resursele materiale şi financiare necesare asigurării alteia şi nici nu beneficiază de alte servicii sociale care acordă găzduire, vârstnici abandonaţi de propria familie şi ale căror resurse financiare şi personale sunt insuficiente, tineri proveniţi din case de tip familial, foşti deţinuţi, respinşi de familie şi lipsiţi de sprijinul societăţii. Centrul are o capacitate de 50 de locuri iar persoanele incluse în acest program pot beneficia de aceste servicii timp de 90 de zile (cu posibilitate de prelungire).
Centrul reprezintă un serviciu social acreditat, cu o infrastructură modernă şi este administrat în parteneriat public – privat. Iniţiativa de înfiinţare a acestui centru este parte a unui proiect finanţat prin programul guvernamental „Combaterea excluziunii sociale a persoanelor fără adăpost prin crearea de centre sociale de urgenţă”. Partenerii acestui proiect sunt Consiliul Local Alba Iulia – Serviciul Public de Asistenţă Socială, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Distribuie Acum

18 decembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...