Actualitate

Cadastru gratis pentru locuitorii comunei Ciugud

Încep lucrările de cadastru general la Ciugud, locuitorii comunei beneficiază de intabularea gratuită a caselor și terenurilor

La începutul fiecărui an, la inițiativa primarului Gheorghe Damian, au loc întâlniri publice cu cetățenii comunei Ciugud, în cadrul cărora sunt discutate proiectele de investiții, bugetul pe anul în curs, probleme legate de taxele și impozitele locale, de infrastructură și agricultură, dar și probleme referitoare la serviciile publice (salubritate, transport public local, apă, canalizare) sau la iluminatul public stradal, acestora adăugându-se, desigur, și problemele curente semnalate de către locuitori.

În anul 2016, întâlnirile publice au fost deja organizate în Hăpria, Șeușa și Ciugud, în perioada imediat următoare acestea urmând să aibă loc în Teleac, Limba și Drâmbar. La discuțiile cu cetățenii, participă, alături de primar, consilieri locali și funcționari din cadrul aparatului de specialitate al primarului.

În condițiile în care unul dintre subiectele cele mai importante din anul 2016 se referă la proiectul privind efectuarea lucrărilor de cadastru general, comuna Ciugud fiind prinsă în prima fază a lucrărilor de cadastru general gratuit prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară 2015 – 2023/PNCCF, la întâlniri, participă, de această dată, și reprezentanții societății care, în urma licitației, a fost desemnată să efectueze lucrările de cadastru general în comuna Ciugud.

Primarul Gheorghe Damian a precizat că lucrările vor începe în curând și vor rezolva multe din problemele oamenilor legate de proprietate, incluzându-le pe cele care decurg din existența mai multor titluri de proprietate pe aceeași suprafață sau pe cele legate de existența titlului de proprietate, unde nu este menționată nici tarlaua, nici parcela. Practic, este vorba de acele titluri de proprietate în care nu există date de identificare, iar, ca urmare, nu se cunoaște nici amplasamentul terenului.

Lucrările de cadastru general sunt necesare și le așteptam cu toții. Sunt convins însă că cetățenii vor avea răbdare până când acestea se vor finaliza, durata estimată fiind de cel puțin un an. Este o perioadă de timp rezonabilă, aș spune, dat fiind faptul că lucrările se desfășoară în toate cele șase localități ale comunei Ciugud. Important este și faptul că locuitorii comunei noastre beneficiază de intabularea gratuită a caselor și terenurilor, astfel că nu vor mai fi nevoiți să scoată bani din buzunar, pentru a rezolva problemele legate de proprietate. Mulți dintre locuitori se află în situația în care dețin proprietăți fără cadastru, bunuri care nu pot fi valorificate de către proprietari, de aceea proiectul este util pentru întreaga noastră comunitate”, a declarat primarul Gheorghe Damian.

Programul Național de Cadastru și Carte Funciară 2015 – 2023/PNCCF a fost instituit în scopul înregistrării gratuite a imobilelor și terenurilor din intravilan și extravilan în sistemul integrat de cadastru și carte funciară și al eliberării certificatelor pentru înscrierea în cartea funciară a posesorilor ca proprietari și, după caz, a dezbaterilor succesorale.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

16 februarie 2016

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...