Actualitate, Stiri

Cad bucăţi din zidul Cetăţii Alba Iulia

O nouă problemă la zidul Cetăţii Alba Iulia, de această dată pe Latura de Vest, în apropiere de Poarta a V-a (lângă Grădiniţa nr. 8). Bucăţi din zid au căzut în ultimele zile, punându-i în pericol pe cei care treceau pe lângă zid (în primul rând copii de la grădiniţă şi părinţii lor).

Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia spun că vor fi remediate pe cheltuiala firmei care a executat lucrările: „Problemele apărute la zidul nou construit în zona parcului de joacă Regina Maria au fost constatate de către Primarie. A fost notificat constructorul pentru remedierea viciilor de calitate care pereclitau rezistenţa şi stabilitatea elementelor de construcţie (ziduri, arcade, porţi metalice). Grup Corint şi-a asumat responsabilitatea refacerii zidului, prin lucrări de consolidare/ reconstruire/ reparare, limitarea fenomenului de degradare. Obiectivul este în garanţie. Obiectivul „Latura de vest” a fost recepţionat în noiembrie 2013, lucrarea fiind în garanţie”, a precizat Mihai Coşer, purtător de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.

Reamintim, în 2012 s-au semnalat fisuri majore la Poarta a II-a a Cetăţii Alba Iulia, reparaţiile fiind executate de firma care a restaurat Poarta a II-a (Grup Corint) pentru suma de 520.000 euro.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

25 februarie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...