Locale, Stiri, Stiri Blaj

Bunuri și sume de bani indisponibilizate în urma percheziției la persoanele suspectate de înșelăciune

În urma perchezițiilor care au avut loc miercuri, 26 august, la persoane bănuite de înșelăciune prin internet, au fost indisponibilizate mai multe bunuri în legătură cu care există suspiciunea că provin din infracțiuni. Polițiștii au ridicat și importante sume de bani. La sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au fost conduse 15 persoane care vor fi audiate și față de care vor fi dispuse măsuri legale.

La data de 26 august 2020, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, au efectuat 17 percheziţii, toate în județul Alba, în comunele Șona și Jidvei, precum și în municipiul Blaj, la persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune.

Cu ocazia perchezițiilor au fost identificate produse electronice, electrocasnice, de uz gospodăresc, articole sportive, produse cosmetice, jucării, articole vestimentare, tablete, telefoane și cartele telefonice care au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii au ridicat și indisponibilizat suma de 4.030 de euro și 8.519 lei.

La sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au fost conduse 15 persoane care vor fi audiate și față de care vor fi dispuse măsuri legale.

La percheziţii, alături de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au participat poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale, ai polițiilor municipale Alba Iulia, Blaj, Sebeș și Aiud, ai Poliției Orașului Câmpeni, ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale.

Reamintim faptul că polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba investighează mai multe fapte de înșelăciune săvârșire prin internet.

Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat bănuiala rezonabilă că în perioada decembrie 2019 – iulie 2020, 16 persoane, din comunele Șona și Jidvei și din municipiul Blaj ar fi efectuat un număr de 174 de comenzi on-line, pentru a achiziționa diverse bunuri, selectând, ca și modalitate de plată, ”ordin de plată”, fără ca plățile să mai fie efectuată în termenul de 15 zile de la validarea comenzii.

În acest fel, ar fi fost înșelate peste 70 de societăți care comercializează bunuri on-line, prejudiciul total fiind estimat la peste 60.000 de lei.

Totodată, în urma investigațiilor, polițiștii au constatat că alte două persoane ar fi instigat sau ar fi sprijinit persoanele vizate de anchetă, la săvârșirea faptelor de înșelăciune.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 august 2020

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...