Actualitate, Stiri

Bucuria Darului la Alba Iulia – eveniment dedicat Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Handicap

Miercuri, 3 decembrie 2014, cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Handicap, la Alba Iulia este organizată cea de-a V-a ediţie a evenimentului „Bucuria Darului”.

Organizată de Asociaţia Filantropia Ortodoxă, acţiunea va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, începând cu ora 16.00.

Participă Corul Aşezământului Sfântul Meletie Alba Iulia, format din persoane cu deficienţe de auz şi vorbire şi persoane cu handicap, coordonat de părintele Petru Haşegan – care va avea un program de colinde, Corului Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ştefan” din Alba Iulia, dirijat de către Pr. Prof. Dr. Nicolae Topârcean, şi tinerii Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România, Filiala Alba, care vor avea un moment coregrafic.

De asemenea vor avea loc recitaluri susţinute de Leontina Fărcaş şi Muguri de Tezaur, Ioan Damian – Asociaţia Nevăzătorilor din România Filiala Alba-Hunedoara, Nana Buzan Geanina – absolventă a Şcolii de Artă Populară Alba şi câştigătoare a mai multor premii, Dina Vărărean – interpretă de muzică populară , având un repertoriu complex de cântece tradiţionale. De asemenea, va cânta şi interpretul de muzică uşoară Alin Ignat, câştigătorul mai multor premii naţionale şi internaţionale.

În holul Casei de Cultură a Studenţilor va fi amenajată o expoziţie de obiecte şi decoraţiuni de Crăciun, confecţionate de persoanele cu dizabilităţi beneficiare ale Centrului „Sfântul Meletie”.

La final, cele 250 de persoane cu handicap, atât beneficiari ai centrului de zi Sfântul Meletie Alba, cât şi din comunitate, vor primi daruri.

„Prin acest eveniment marcăm Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, sărbătoarea celor care poartă crucea grea a unor mari suferinţe. Această cruce purtată cu demnitate, cu răbdare, cu credinţă şi cu speranţă este o cruce care sfinţeşte pe cel care o poartă şi pe cei care îi sunt alături. O persoană cu dizabilităţi este omul care vrea să urce treptele vieţii chiar dacă se foloseşte de cârje sau este imobilizat într-un scaun cu rotile, este persoana care îşi face cruce chiar dacă îi lipsesc mâinile, este trecătorul care îşi lasă cârjele pentru a sări în sprijinul celui care strigă după ajutor. O persoană cu dizabilităţi este de folos societăţii pentru că o societate este săracă dacă nu se bazează pe toţi membrii ei” a spus părintele Nicolae Călin Ignat, consilier social misionar al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei şi preşedintele Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Evenimentul „Bucuria Darului” este organizat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în colaborare cu Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba şi Direcţia Publică de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Alba Iulia.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 decembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...