Actualitate, Educatie, Stiri

Bucătarii pregătiţi de Colegiul Economic din Alba Iulia, premiaţi la Cluj

Recunoaştere pentru elevii Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia: aceştia au câştigat două premii la Concursul Interjudețean „Meseria, brățară de aur” de la Cluj-Napoca. La secțiunea Tradiții culinare elevele din clasa a X-a F, Ana Maria Pripon și Eliza Bozac, au cucerit juriul cu preparatele lor: Ciorbă de ciuperci pleurotus și cu Risotto cu ficăței de pasăre și au adus acasă un meritat și muncit premiu III.

La clasa a XI-a, competiția a constat în pregătirea unui preparat cu specific italian. Degan Bogdan și Dragomir Amalia, coordonați tot de prof. Onea Elena, au reușit să încânte privirea și papilele gustative ale juriului cu spaghetele Carbonara, obținând premiul al II-lea. Bogdan Degan nu este la prima participare la un concurs de acest fel. Tot el a reprezentat și anul trecut colegiul albaiulian la ediția anterioară, dar și la o competiție în Italia.

Juriul nu a fost dur precum cel de la televizor, dar nu i-a scutit pe elevi de întrebări care urmăreau detaliile felului în care aceștia au pregătit mâncarea. Csaba Attila Urogdi – maestru bucătar de zece ani, cu o experienţă de peste douăzeci de ani în bucătărie, a acordat puncte atât pentru aspectul preparatului cât și gustul acestuia.

Cea de-a cincea ediție a V-a a concursului a fost organizată weekendul trecut de către Colegiul Economic „Iulian Pop” din Cluj și a reunit participanți din mai multe județe din regiunea Centru. Grupul ţintă este format din elevi de la clasele cu specializarea „Tehnician în hotelărie”, „Tehnician în turism” „Tehnician în gastronomie” și „Organizator banqueting”.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

23 martie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...