Stiri Blaj

BLAJ: MODERNIZAREA COMPLETĂ A STRĂZII AUREL VLAICU 2, FINALIZATĂ – FOTO

Zona industrială a municipiului Blaj beneficiază de noi facilități odată cu modernizarea completă a străzii Aurel Vlaicu 2. Lucrările, demarate la începutul lunii martie, s-au încheiat în această lună, iar noua stradă de pe platfoma industrială blăjeană, dotată cu toate utilitățile, facilitează accesul la noul depozit logistic al firmei Karl Heinz Dietrich, care își va începe activitatea în luna octombrie și va deservi compania Bosch și firmele care au cumpărat fostele hale ale fabricii de bere.

 

Strada Aurel Vlaicu 2, în lungime de aproape 800 de metri, este, practic, o stradă pe care s-a lucrat de la zero, modernizarea acesteia fiind completă. Pe această arteră rutieră a fost turnat un covor asfaltic pe o suprafață de aproximativ 5.000 mp, au fost construite rigole de beton pe o lungime de 700 m, au fost montate borduri din beton armat și au fost amenajate trotuare din dale. Investiția face parte din etapa a doua de reabilitare şi modernizare a străzilor din municipiul Blaj, demarată în acest an, valoare lucrărilor de modernizare completă a străzii Aurel Vlaicu 2 fiind de aproximativ 500.000 lei (cu TVA).

„Modernizarea străzii Aurel Vlaicu 2 continuă politica administrației locale de a sprijini investitorii din municipiul Blaj și a fost realizată conform înțelegerii cu companiile Bosch și Karl Heinz Dietrich, care va finaliza în aproximativ două luni lucrările la depozitul logistic. Vrem să asigurăm tot ceea ce este necesar, din punct de vedere al infrastructurii, pentru actualii și viitorii investitori din municipiul Blaj”, a declarat primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Compania Internațională Karl Heinz Dietrich va deschide la Blaj, în acest an, un nou depozit logistic, în suprafață de peste 21.000 mp, investiția fiind cifrată la aproximativ 25.000.000 lei. Centrul logistic va fi folosit pentru închirierea spațiilor de depozitare de către Fabrica Bosch Rexroth din Blaj. Centrul va avea în componență un depozit, birouri și anexe tehnice și va avea ca funcțiune principală depozitarea, urmând să realizeze fluxul de aprovizionare cu marfă, respectiv recepția și expediția marfurilor investiției Bosch de la Blaj. Conform estimărilor, noul depozit logistic va crea aproximativ 250 noi locuri de muncă la Blaj.

Primăria Municipiului Blaj va reabilita, în următorii doi ani, aproape 9,5 km de străzi din Blaj, Tiur, Petrisat, Mănărade şi Spătac, în cadrul etapelor a doua şi a treia din Proiectul de modernizare şi reabilitare în arealul municipiului Blaj. Investiţiile vor costa peste 5,5 milioane de lei, aproape jumătate din sumă fiind alocată de Ministerul Dezvoltării Regionale, prin programul PNDL 2017-2020. La sfârşitul lucrărilor locuitorii din zonele respective vor beneficia de o infrastructură rutieră complet nouă, cu rigole, podeţe şi trotuare cu dale.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

25 august 2018

About Author

administrator


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...