Actualitate

BLAJ: În vară încep lucrările de extindere a reţelei de canalizare în Mănărade

În această vară vor demara lucrările de extindere a rețelei de canalizare în ultima localitate componentă a municipiului Blaj rămasă fără această utilitate.

“Cu această investiție ne-am asigurat că toți locuitorii municipiului Blaj, indiferent unde locuiesc aceștia, pot beneficia de acest indicator de civilizație care este accesul la canalizare. După darea în functiune anul trecut a stației de epurare și cu acest proiect putem spune cu încredere că blăjenii sunt în sfârșit prietenoși cu mediul în care trăiesc”, declară primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Această nouă investiție este finanțata din fonduri europene, din economiile rezultate la nivel județean prin proiectul “Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și canalizare în secțiunea „Fonduri de coeziune” din cadrul Programului Operațional Sectorial de Mediu.

Valoarea totală a investiției depășește suma de 6 000 000 lei iar valoarea construcției și a montajului se ridică la suma de 5 137 320 lei cu TVA inclus.

În cadrul acestui nou proiect se vor efectua lucrări de extindere în vederea racordării populației din localitatea componentă Mănărade la serviciile de canalizare centralizată.

Practic se vor introduce conducte de canalizare , din PVC cu diametrul de 250mm, pe o lungime de 4,3 km. Vor fi montate 111 cămine de vizitare și se vor realiza 305 racorduri la imobilele din localitate.

Proiectul presupune și construirea unei stații de pompare a apelor uzate menajere ce va fi echipată cu 2 pompe submersibile. Această stație are rolul de a pompa apele menajere colectate din Mănărade până la rețeaua de canalizare a municipiului Blaj existentă pe strada Alexandru Borza, la o distanță considerabilă de Mănărade.
Acesta este motivul pentru care între stația de pompare din Mănărade și căminul de descărcare de pe strada Al. Borza se va monta o conductă de refulare din polietilenă de înaltă densitate pe o lungime totală de 3,8km.

În prezent s-a finalizat procedura de predare a amplasamentului, constructorul urmând ca în perioada urmatoare să facă demersurile necesare pentru pregătirea și începerea lucrărilor cuprinse în proiect.
Lucrările trebuiesc finalizate până la 31 decembrie 2015.

Conform noilor reglementări legislative privind domeniul sănătății publice, în cazul în care în localitate există un sistem public de canalizare, toți utilizatorii care au contract de furnizare a apei, indiferent daca au sau nu branșament propriu, au obligația de a deversa apele uzate numai în rețeaua de canalizare.

Această lucrare de investiție vine după una similară de mari dimensiuni prin care s-a realizat extinderea canalizării pe 33 de km în municipiul Blaj și localitățile componente Tiur și Petrisat.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

24 aprilie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...