Locale, Stiri, Stiri Blaj

Blaj – Doi braconieri prinși în flagrant delict în sezonul prohibiției

Duminică, 5 mai, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj au făcut un control, pe râul Târnava, pentru punerea în aplicare a planului de acţiune „Stop braconajului 2019”, care are ca scop prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul piscicol.

Cu ocazia acestui control, au fost depistate două persoane, de 47 și 38 de ani, din comuna Valea Lungă, în timp ce pescuiau, în albia râului Târnava, încălcând prevederile legale în vigoare privind prohibiţia.

Faţă de acestea au fost întocmite dosare penale, în cadrul cărora sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiţie”, faptă prev. şi pedepsită de art.64, lit. b din O.G.23/2008, modificată, privind pescuitul şi acvacultura.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă respectarea legislaţiei privind pescuitul şi acvacultura şi reaminteşte că, în conformitate cu Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, nr. 54 din 15 ianuarie 2019, privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2019, în perioada 11.04.2019 – 09.06.2019 sunt instituite măsuri de prohibiție pentru pescuit în scop comercial, recreativ și familial, al oricăror specii de pește, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

6 mai 2019

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...