Actualitate

BLAJ: Au păscut oile în lucerna altuia

Lăsată nesupravegheată, o turmă de oi a pătruns pe o tarla şi a păscut lucerna cultivată pe aceasta. Proprietarii oilor au fost identificaţi de jandarmi şi sancţionaţi contravenţional.

Incidentul s-a petrecut în municipiul Blaj, în locul cunoscut sub denumirea de “Valea Cărbunari”, luni, 4 mai, în jurul orei 11.00. Prezenţa animalelor a fost semnalată la 112 chiar de administratorul câmpului cultivat cu lucernă, iar în ajutorul acestuia a plecat un echipaj de jandarmerie. În scurt timp jandarmii au identificat proprietarii animalelor şi le-au explicat că, potrivit prevederilor legale, au obligaţia de a-şi supraveghea animalele astfel încât acestea să nu constituie un pericol pentru persoane sau bunuri. Este vorba de doi bărbaţi din Blaj, în vârstă de 32, respectiv 59 de ani care şi-au recunoscut fapta şi au admis ca pe viitor să-şi ţină mai atent sub observaţie animalele. Amândoi au fost sancţionaţi contravenţional.

Reamintim faptul că, potrivit prevederilor legale, “ lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri ” constituie contravenţie şi se poate sancţiona cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei. Totodată, aducem în atenţie că, în cazul constatării unui prejudiciu provocat de animale, în sarcina proprietarului acestora se poate reţine repararea pagubei produse, art. 1375 din Noul Cod Civil statuând faptul că „ proprietarul unui animal sau cel care se serveşte de el răspunde, independent de orice culpă, de prejudiciul cauzat de animal, chiar dacă acesta a scăpat de sub paza sa”.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

5 mai 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...