Actualitate, Comunicate

BLAJ: 40 de străzi vor fi modernizate prin proiectul ”Marea asfaltare”

Un număr de 40 de străzi din Blaj se află în acest an în vizorul administrației publice. Asta pentru că acestea intră într-un proces de modernizare substanțială. Proiectul, sub numele de „Marea asfaltare” a fost o urmare firească și programată după încheierea lucrarilor de extindere a sistemului de canalizare spun reprezentanții primăriei.

„Suntem la momentul în care putem pune cireașa pe tortul reprezentat de cea mai mare investiție post revoluționară la Blaj, extinderea sistemului de canalizare. Nu a fost ușor, orașul a fost sub imperiul șantierelor, șoferii și pietonii au avut mult de suferit. Ne aflăm acum cu bucurie în momentul în care prin modernizarea străzilor canalizate ștergem practic orice urmă a inconveniențelor suferite. În același timp însă rămânem cu o investiție pe care nu ne-am fi permis-o niciodată din fonduri proprii, extinderea canalizării pe întreaga suprafața a municipiulu”, spune primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Dacă anul trecut au fost modernizate prin turnarea unui nou strat asfaltic străzi pe o lungime de 8 km, anul acesta practic indicatorii s-au dublat.

Practic pe 16 km de străzi de pe raza municipiului Blaj s-au turnat 9.800 de tone de asfalt în ultimele luni.
Străzile deja asfaltate sunt: Republicii, Mitropolit Vancea, Artarului, Aurel Vlaicu, Caisului, Câmpul Libertății, Ioan Lemeny, Clujului, Costache Negri, Eroilor (partial), Fabricii, Gării, Gheorghe Foja, Gheorghe Magheru, Ion Ionescu de la Brad, Luncii, Măceșului, Prundului, Salciilor, Tudor Vladimirescu (partial), Dr. Vasile Suciu, Petru Maior, Samuil Micu, Ion Heliade Radulescu, Mitropolit Andrei Saguna, Iuliu Maniu (partial), Alexandru Borza, Lt. Niculescu Popa, si strada Principala din Petrisat.

De asfaltare după canalizare vor mai beneficia în următoarea perioada 25 de strazi din localitatea componenta Tiur precum și străzile: Salcâmului, Pârâului, Gutuiului, Sipotului, Arinilor, Oborului, Mihai Eminescu, Arinilor si Oborului.

Având în vedere că lucrările de extindere a canalizarii din localitatea Tiur s-au finalizat doar anul acesta există posibilitatea ca edilii să amâne asfaltarea pe aceste străzi pentru anul viitor. Motivul îl reprezintă necesitatea ca tasarea naturală pe porțiunile de sant să se facă pe o perioada de cel puțin 6 luni.

Tot în această vară a fost reabilitata și modernizată complet strada Axente Sever, valoarea investiției fiind de 240.000 lei.

Valoarea totală a investiției în ceea ce se dorește „schimbarea la față” a sistemului rutier ca urmare a extinderii canalizării se ridică la suma de 3,2 milioane lei.

Cu un buget mai mare cu 35 % față de anul trecut, municipalitatea blajeană a alocat în acest an cifre record pentru investiții și reparații capitale, nu mai puțin de 38,6% din venituri fiind îndreptate către acest capitol de dezvoltare urbană.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

28 iulie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...